13 θάνατοι σε λίγες ώρες: Πότε θα καταλάβουμε ότι αυτό είναι το μόνο αποτελεσματικό μέτρο;

Ζοφερή δήλωση: «Δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός. Έρχονται και άλλοι φονικοί ιοί»

Και μπροστά μας έχουμε χειμώνα...

Τα κρούσματα συνεχίζουν να ανεβαίνουν με εκθετικούς ρυθμούς και τις τελευταίες ώρες προστέθηκαν άλλα 13 άτομα στον τραγικό απολογισμό των νεκρών από κορωνοϊό στην Ελλάδα, ο οποίος έφτασε τους 482.

Οι ηλικίες των νεκρών ποικίλουν, από 58-91 έτη, αρχίζει όμως και φαίνεται ξεκάθαρα το δεύτερο κύμα του ιού ότι κατακλύζει όχι μόνο τη χώρα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη. Οι θερμοκρασίες πέφτουν και ο covid-19 ξαναδείχνει τα δόντια του με την εξάπλωση του στα αστικά κέντρα να πλησιάζει σχεδόν ανεξέλεγκτους ρυθμούς.

Και ακόμα και τώρα, κάτω από αυτές τις συνθήκες υπάρχει ένα μέτρο που δεν έχει ληφθεί, το έσχατο αλλά ίσως και πιο αποτελεσματικό από όλα. Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, όπως ακριβώς ισχύει και σε όλους τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους.

Το πιο αποτελεσματικό μέτρο από όλα, όπως έχουν δείξει οι τελευταίες έρευνες σε ευρωπαϊκά επίπεδα, για κάποιον ανεξήγητο λόγο δεν έχει παρθεί ακόμα στην Ελλάδα, η οποία είδε ότι όσα κατέκτησε στην πρώτη καραντίνα να γκρεμίζονται από τα μέσα καλοκαιριού και μετά.

Σε αυτό το σημείο αν δεν υπάρξει έλεγχος μία δεύτερη καραντίνα φαντάζει μοναδική διέξοδος, αφού όλα τα εμβόλια βρίσκονται ακόμα στην τρίτη φάση τους και θα χρειαστούν ακόμα πολλοί μήνες κλινικών δοκιμών σε χιλιάδες εθελοντές πριν γίνει αποδεκτή η χρήση τους.

Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια αυτών των μηνών, ίσως την είχε μετά το τέλος της πρώτης καραντίνας, πλέον όμως κατάσταση είναι σε οριακό σημείο, με τους νεκρούς να φτάνουν το διψήφιο αριθμό καθημερινά και τις ΜΕΘ να πλησιάζει η στιγμή που θα είναι όλες γεμάτες με μεγάλη αναμονή σε ασθενείς.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.