Χρυσή Αυγή – εισαγγελική πρόταση: 13 χρόνια στους πρώην βουλευτές, ισόβια στον Ρουπακιά

Χρυσή Αυγή - εισαγγελική πρόταση: 13 χρόνια στους πρώην βουλευτές, ισόβια στον Ρουπακιά

Τι ποινές πρότεινε η εισαγγελέας.

Ποινή φυλάκισης 13 ετών στους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης πρότεινε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 11 το πρωί το έλαβε τον λόγο η εισαγγελέας που ανέπτυξε την πρότασή της για τις ποινές. Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας είχε σημειώσει ότι κανένα ελαφρυντικό απ’ όσα ζήτησαν οι χρυσαυγίτες δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Για τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο η εισαγγελέας πρότεινε ποινή 13 ετών. Την ίδια ποινή πρότεινε για όλους του βουλευτές που είχαν κριθεί ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.,

Πρόκειται για τους Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Χρήστο Παππά, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιοπουλο.

Για τους βουλευτές που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση προτεινόμενη ποινή είναι 7 έτη, ενώ για όσους έχουν ελαφρυντικό (Αλεξόπουλος, Αρβανίτης, Μίχος, Μπούκουρας) είναι 5 έτη κάθειρξη.

Για τον Γιώργο Ρουπακιά, που καταδικάστηκε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η εισαγγελέας πρότεινε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθειρξη 7 ετών.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.