Πύρος Δήμμας προς Ακρίτα: «Δεν είμαι αλβανικής καταγωγής – Είμαι Έλληνας»

H ευγενική απάντηση του Ολυμπιονίκη.
Πύρος Δήμμας προς Ακρίτα: «Δεν είμαι αλβανικής καταγωγής - Είμαι Έλληνας»

Σε άρθρο της στα Νέα, η Έλενα Ακρίτα αναφέρθηκε στην αντιφασιστική δράση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ εκείνη την περίοδο, Πύρρου Δήμα όμως μέσα στο κέιμενό της χρησιμοποίησε μία φράση που φαίνεται να ενόχλησε τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή και ολυμπιονίκης της άρσης βαρών.

«Τιμητική μνεία στον Πύρρο Δήμα. Το 2014, όταν ο βουλευτής Νίκος Μίχος σηκώνεται να πλακώσει τον Πέτρο Τατσόπουλο, ο Δήμας, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τότε, ορμάει και του κόβει τον δρόμο, λέγοντάς του να μην τολμήσει να προχωρήσει ούτε βήμα. Ο Μίχος λουφάζει κι ο Κασιδιάρης τον τραβάει κακήν κακώς πίσω στα έδρανα. Ο αλβανικής καταγωγής πρωταθλητής μας -ναι, έχει σημασία- με τη στάση του δίνει ένα μάθημα δημοκρατίας σε όλο το Ελληνικό Κοινοβούλιο», ανέφερε το άρθρο της δημοσιογράφου με τον Πύρρο Δήμα να ενοχλείται από τη συγκεκριμένη φράση και να της απαντάει μέσα από το σάιτ himara.gr.

Η ιστοσελίδα επικοινώνησε με τον πρώην πρωταθλητή, ο οποίος ζει μόνιμα στις ΗΠΑ, και εκείνος σχολίασε ευγενικά, ευχαριστώντας τη δημοσιογράφο για το υπόλοιπο κομμάτι του άρθρου πέρα από αυτό της το λάθος:

«Γεια σας κυρία Ακρίτα. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την αναφορά σας στο πρόσωπό μου στο άρθρο σας στα ‘Νέα’. Επιτρέψτε μου μόνο μία διόρθωση. Δεν είμαι αλβανικής καταγωγής. Είμαι Έλληνας που γεννήθηκε στην Αλβανία, παιδί της μειονότητας. Ασφαλώς θα έγινε εκ παραδρομής, απλώς ήθελα να το επισημάνω. Να είστε καλά και σας ευχαριστώ πολύ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ