Το τέλος της πανδημίας: Πότε θα σβήσει ο κορωνοϊός ακόμα και χωρίς εμβόλιο

Τι λένε οι ειδικοί…
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Το πρώτο μεγάλο λάθος που δυσκολεύει τους πολίτες

Όλος ο πλανήτης περιμένει με αγωνία την εύρεση ενός αποτελεσματικού εμβολίου που θα βάλει τέλος στον εφιάλτη που ζούμε.

Οι επιστήμονες βέβαια ακόμα και σήμερα που πολλά εμβόλια βρίσκονται στην τελική φάση λένε ότι η εύρεση ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού μπορεί να μοιάζει πάρα πολύ πιθανή, όμως δεν είναι και βέβαιη.

Σπεύδουν την ίδια ώρα να καθησυχάσουν τον κόσμο, σημειώνοντας ότι οι επόμενοι 6 μήνες είναι οι πιο κρίσιμοι της διαδρομής.

Πλέον μπήκαμε στην τελική ευθεία και το φως στην άκρη του τούνελ έχει ήδη αρχίσει να φαίνεται. Με ή χωρίς εμβόλιο. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι ο κορωνοϊός έχει πολλά κοινά στοιχεία με την ισπανική γρίπη.

Θυμίζουν λοιπόν ότι και αυτή, αλλά και οι περισσότερες πανδημίες που εμφανίστηκαν στον κόσμο έσβησαν μετά από 2 χρόνια.

Θεωρούν λοιπόν ότι από τα τέλη της ερχόμενης άνοιξης η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί και ότι ο κορωνοϊός θα βρίσκεται στην κοινότητα μεν, χωρίς όμως να είναι τόσο επικίνδυνος όσο είναι σήμερα. Ειδικά αν έχει ξεκινήσει και ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων, τότε η ανθρωπότητα θα έχει ένα ακόμα υπερόπλο στην φαρέτρα της.

Σε κάθε περίπτωση με ή χωρίς εμβόλιο, αν μείνουμε όρθιοι αυτή τη δύσκολη περίοδο, σε λίγους μήνες θα έχουμε βγάλει το κεφάλι στην επιφάνεια  και θα παίρνουμε μια βαθιά ανάσα, ενθυμούμενοι τον εφιάλτη που ζήσαμε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ