Κορωνοϊός: Το μέτρο που έκοψε ο Μητσοτάκης χωρίς δεύτερη συζήτηση

Κορωνοϊός: Το μέτρο που έκοψε ο Μητσοτάκης χωρίς δεύτερη συζήτηση

Ποιο είναι το Plan b

Μετά την αύξηση των κρουσμάτων τα οποία δεν λένε να πέσουν κάτω από το ψυχολογικό όριο των 200 και βρίσκονται σταθερά πέριξ των 400, άνοιξε και πάλι την κουβέντα για νέα μέτρα.

Μάλιστα υπήρξε πρόταση να υιοθετηθεί το μοντέλο του ακορντεόν ώστε να διευκολυνθεί και το ΕΣΥ και να μείνει ζωντανή και η ελληνική οικονομία.

Πρόκειται για το συνεχές άνοιγμα και κλείσιμο της οικονομίας. Δηλαδή 2 εβδομάδες lockdown μέχρι να πέσουν τα κρούσματα, άνοιγμα της οικονομίας στη συνέχεια και  ξανά κλείσιμο όταν ανέβει ξανά ο αριθμός των κρουσμάτων. Και αυτή η διαδικασία να συνεχίζεται διαρκώς μέχρι να βγει το εμβόλιο και να ξεμπερδέψουμε απ’ τον ιό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε το συγκεκριμένο μέτρο και κάθε κουβέντα περί lockdown. Ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι το πρόβλημα δεν είναι τα μέτρα, αλλά η μη εφαρμογή όσων έχουν ληφθεί έως τώρα.

Ο ίδιος επιμένει ότι ένα νέο lockdown θα γονατίσει την οικονομία και ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν θα αντέξουν ένα δεύτερο, ισχυρό χτύπημα.

Γι’ αυτό στο τραπέζι υπάρχει μόνο το plan b σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων, το οποίο δεν έχει lockdown. Έχει γενική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και επιστροφή του Σωτήρη Τσιόδρα στην ενημέρωση ώστε να καταλάβουν όλοι ότι τα πράγματα είναι σοβαρά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.