Δείχνουν το φινάλε του covid: Ο μήνας που η κυβέρνηση πιστεύει ότι τελειώνουμε με τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Ποιες περιοχές της Αττικής είναι στο «κόκκινο»

Τι λένε οι επιστήμονες

Αναμφίβολα τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι ίσως οι πιο δύσκολοι των τελευταίων ετών γι’ αυτό και όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι, πειθαρχημένοι και υπομονετικοί.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και καλά νέα. Η εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση είναι ότι μπαίνουμε στην πιο κρίσιμη περίοδο όπου η καμπύλη της πανδημίας θα φτάσει στο υψηλότερο σημείο της και μετά θα αρχίσει να πέφτει.

Όπως λένε στο instanews.gr άτομα που μιλούν με την επιστημονική ομάδα του υπουργείου Υγείας, υπάρχει η αίσθηση στην επιστημονική κοινότητα ότι τέλη Μαϊου, αρχές καλοκαιριού ο κορωνοϊός ή θα έχει σβήσει οριστικά, ή θα είναι σε επίπεδα διαχειρίσιμα όπως η εποχική γρίπη.

Και η αισιοδοξία τους αυτή δεν στηρίζεται μόνο στη σιγουριά ότι μέχρι τότε θα έχει βρεθεί ένα τουλάχιστον αποτελεσματικό εμβόλιο.

Στηρίζεται κυρίως στις ομοιότητες της πανδημίας του covid-19 με την ισπανική γρίπη. Και αυτή, όπως και οι περισσότερες πανδημίες που έπληξαν την ανθρωπότητα διήρκησαν 2 χρόνια.

Γι’ αυτό όλοι τονίζουν την κρισιμότητα των επόμενων μηνών. Ζητούν απ’ τους πολίτες να παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα καθώς βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία της μάχης με τον αόρατο εχθρό.

Το φως στην άκρη του τούνελ αρχίζει να φαίνεται δειλά δειλά και η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Σε 8 μήνες η εκτίμηση όλων είναι ότι θα έχουμε εμείς το πάνω χέρι στη μάχη με τον κορωνοϊό.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.