Συνεχίζουν τα παιχνίδια οι Τούρκοι: Βγάζουν πάλι το Oruc Reis

«Βρίσκομαι στην τουρκική ΑΟΖ»: Η προκλητική ατάκα των Τούρκων που δείχνει θερμό επεισόδιο

Δεν σταματούν οι προκλήσεις.

Δε λένε να κοπάσουν οι προκλήσεις των Τούρκων. Δεν έχουν περάσει παρά λίγες εβδομάδες που το ερευνητικό πλοίο Orus Reis απέπλευσε από την ανατολική Μεσόγειο για να επιστρέψει στο λιμάνι της Αττάλειας.

Πρέπει να πούμε ότι και στην Σύνοδο κορυφής που έγινε πρόσφατα, αποφασίστηκε καταδίκη των ενεργειών της Τουρκίας. Ωστόσο, δεν υπήρξε απόφαση για κυρώσεις, γεγονός που δίνει πεδίο στη γειτονική χώρα να συνεχίσει τις προκλητικές της ενέργειες.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Open στην Κωνσταντινούπολη, τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το ερευνητικό πλοίο αγκυροβόλησε τη νύχτα στην Αττάλεια. Μάλιστα η εφημερίδα Γενί Σαφάκ κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τίτλο «Το Oruc Reis έτοιμο για νέα αποστολή».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η Τουρκία αντιδρά με αυτόν τον τρόπο στις δύο NAVTEX της Ελλάδας ανοιχτά της Κρήτης.

Παράλληλα εξέδωσε δύο αντι- NAVTEX και παράλληλα μετακίνησε το τουρκικό ερευνητικό πλοίο, που βρίσκονταν για συντήρηση στο λιμάνι της Αττάλειας, στα ανοιχτά. «Το σεισμικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Αττάλειας για ανεφοδιασμό και συντήρηση, απέπλευσε από το λιμάνι και αγκυροβόλησε από την Αττάλεια τη νύχτα» αναφέρεται χαρακτηριστικά. Τα τουρκικά ΜΜΕ που αναδεικνύουν το θέμα σημειώνουν ότι η Αθήνα κλιμακώνει την ένταση.

Συμπληρώνουν μάλιστα ότι αυτό γίνεται την ώρα που είναι σε εξέλιξη η διαδικασία διερευνητικών επαφών. Συμπεραίνουν ακόμη ότι τέτοιες κινήσεις κλιμακώνουν την ένταση και δε θα λύσουν τα προβλήματα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.