Κορωνοϊός: Η «έκρηξη» κρουσμάτων φέρνει νέα μέτρα στο τραπέζι

Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» λοιμωξιολόγων μετά το νέο ρεκόρ κρουσμάτων

Ποιο μέτρο εξετάζεται.

Πάνω από 400 κρούσματα ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 1 Οκτωβρίου. Όπως όλα δείχνουν τα πράγματα με τον κορωνοϊού θα εξακολουθήσουν να είναι δύσκολα. Θυμίζουμε ότι τον Σεπτέμβριο επιβεβαιώθηκαν πάνω από 8000 κρούσματα ενώ κατέληξαν 125 ασθενείς.

Η Αττική παραμένει στο επίκεντρο του νέου κύματος του κορωνοϊού. Καθημερινά σχεδόν τα μισά από τα κρούσματα που ανακοινώνονται προέρχονται από την περιφερειακή ενότητα Αττικής.

Το γεγονός αυτό φέρνει στο τραπέζι νέα μέτρα.

Ήδη από την Πέμπτη ανακοινώθηκε παράταση των περιοριστικών μέχρι τις 31 Οκτωβρίου σε όλη την Αττική λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου. Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα ισχύει η αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Αυτό συνιστούν οι ειδικοί είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού. Όπως σημειώνουν οι λοιμωξιολόγοι το γεγονός ότι δεν υπάρχει αυστηρή πειθαρχία στα μέτρα είναι που δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Είναι κάτι που επεσήμανε και ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την επίσκεψή του στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα.

Πρέπει να πούμε πάντως ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει περίπτωση lockdown. Το έχει τονίσει άλλωστε και ο Νίκος Χαρδαλιάς αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατο μήνυμά τους προς τον ελληνικό λαό.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.