Τέλος εποχής: Το εθνικό τυφέκιο που αντικαθιστά το θρυλικό G3

Τέλος εποχής: Το εθνικό τυφέκιο που αντικαθιστά το θρυλικό G3

Το θρυλικό G3 μπαίνει στο χρονοντούλαπο της στρατιωτικής ιστορίας.

Κινητικότητα παρατηρείται ως προς την παραγωγή του εθνικού τυφεκίου. Πρόκειται για μία από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Όπως σημείωσε ο Πρωθυπουργός με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Την σχετική αποκάλυψη κάνει ο «Βηματοδότης» σημειώνοντας ότι μετά από μία τέτοια εξέλιξη είναι πιθανό να αντικατασταθεί το θρυλικό G3 του ελληνικού στρατού.

«Κινητικότητα φαίνεται να υπάρχει ως προς την παραγωγή του εθνικού τυφεκίου με το οποίο θα εξοπλιστούν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Πρόκειται για εξαγγελία που έκανε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και ένα πρόγραμμα που θα μπορούσε να δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας.

Η κινητικότητα έγκειται στο γεγονός ότι υπάρχουν προτάσεις για να γίνει η παραγωγή του νέου τυφεκίου στο εργοστάσιο της ΕΒΟ στο Αίγιο. Μια μονάδα που λειτουργεί από το 1976 και απασχολεί πάνω από 100 εργαζόμενους. Η τεχνογνωσία που διαθέτει είναι ικανή να φέρει σε πέρας το πρόγραμμα και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η στήλη μάλιστα αποκαλύπτει ότι το εργοστάσιο της ΕΒΟ επισκέφθηκε πρόσφατα ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης. Ο ίδιος είναι πρόεδρος της ειδικής επιτροπής της Βουλής για την Ερευνα και Τεχνολογία.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.