Έχετε αντιληφθεί ότι ένα κρούσμα αρκεί για καραντίνα πολλών περιοχών;

Εκπληκτικό: Ο δείκτης R0 στην Ελλάδα μετά τα απανωτά ρεκόρ κρουσμάτων

Μία ασθενής έβαλε σε κίνδυνο 5 χωριά.

Μία κηδεία και μία ασθενής με κορωνοϊό που βρέθηκε σε αυτήν είναι όπως φαίνεται αρκετά για να οδηγήσουν ένα βήμα πριν από το lockdown 5 διαφορετικά χωριά, δύο διαφορετικών νομών.

Η κηδεία έγινε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στο Μουρίκι και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκαν παρανόμως πάνω από 200 άτομα, από πολλά γειτονικά χωριά. Ανάμεσά τους και μία 63χρονη γυναίκα, στενή συγγενής του θανόντος, η οποία ήταν εμπύρετη.

Κανένα μέτρο δεν τηρήθηκε στην κηδεία και τώρα ο ΕΟΔΥ τρέχει διενεργώντας σε πρώτη φάση τεστ σε τρία χωριά της Θήβας, Μουρίκι, Υπατον και Λουτούφι.

Τα χωριά Μουρίκι, Πλατανάκια, Ύπατο και Λουτούφι του Δήμου Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και Λουκίσσια του Δήμου Χαλκιδέων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, έχουν ειδοποιηθεί και τα μέτρα που λαμβάνονται τις τελευταίες 2 ημέρες θυμίζουν εποχή καραντίνας.

Οι μαθητές δε θα πάνε στο σχολείο τους, οι κάτοικοι έχουν ειδοποιηθεί να μένουν στα σπίτια τους, να αποφεύγονται άσκοπες μετακινήσεις και να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ενώ ζητήθηκε από τους εργαζόμενους των 5 χωριών να μην πάνε στις εργασίες τους 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ένα μόνο κρούσμα φέρνει ένα βήμα από το lockdown 5 χωριά, με την κατεπείγουσα ιχνηλάτηση επαφών να είναι αναγκαία καθώς κανείς δε γνωρίζει πόσοι μπορεί να μολύνθηκαν.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.