Έγινε αυτό που όλοι φοβόντουσαν στα ΜΜΜ

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς την Πρωτομαγιά

Τα κρούσματα έφτασαν στο προσωπικό

Αυτό που αποτελούσε κίνδυνο από την αρχή, με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να μη αυξάνουν την πυκνότητα των δρομολόγιών τους και συγκεκριμένα οχήματα να κινούνται με σχεδόν 100% των βαγονιών του γεμάτα, έγινε με οδηγό του Μετρό να βρίσκεται θετικός στον κορωνοϊό.

Ο οδηγός στη γραμμή 3 του Μετρό ενημέρωσε ότι οι γονείς του είχαν συμπτώματα γρίπης, με τον ίδιο να υποβάλλεται σε τεστ και να βγαίνει θετικός.

Αμέσως σήμανε συναγερμός  με τον ΕΟΔΥ να θέτει σε ισχύ όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας στο μετρό

Ο οδηγός υποστήριξε ότι δεν έχει έρθει σε επαφή με επιβάτες όμως η ιχνηλάτηση σε τόσο κλειστούς και υπόγειους χώρους εργασίας είναι πιο δύσκολη. Ήδη έχουν ξεκινήσει να ιχνηλατούνται οι επαφές του και να εξετάζονται για τον ιό και οι υπόλοιποι οδηγοί του Μετρό, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει η απολύμανση στους χώρους που κινήθηκε ο οδηγός.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι κατά πόσο μπορεί να ιχνηλατηθούν επαφές οδηγού που κινείται όλη την ημέρα και περνάει από εκατοντάδες επιβάτες κατά την διάρκεια της βάρδιάς του.

Η καμπίνα του οδηγού παραμένει σε απομόνωση από το υπόλοιπο βαγόνι, όμως  μεταφορά του σε αυτή γίνεται μέσα από τους ίδιους χώρους που διέρχονται οι επιβάτες.

Σημαντικό παραμένει το ερώτημα για τα τεστ στο προσωπικό των ΜΜΜ, καθώς όπως φαίνεται ο οδηγός πήγε μόνος του στο νοσοκομείο να εξεταστεί καθώς ήταν ασυμπτωματικός.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.