Γιατί τόση επιμονή στο ένα μέτρο που θέλει να αποφύγει η κυβέρνηση;

Έχετε καταλάβει γιατί μειώθηκαν δραστικά τα κρούσματα μετά το διάγγελμα;

Όλα είναι πιθανά εκτός από αυτό.

Με τα κρούσματα, ιδιαίτερα στην Αττική, να έχουν χτυπήσει κόκκινο και χτες να ξεπερνούν ακόμα μία φορά το όριο των 400, η κυβέρνηση βλέπει το πακέτο μέτρων που πήρε πριν λίγες ημέρες να μην έχει αποδώσει ακόμα και να μελετιούνται ακόμα πιο σκληρά μέτρα.

Οι προτάσεις των λοιμοξιολόγων είναι πολλές. Μάσκα σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, κλείσιμο των πλατειών, ακόμα πιο αυστηρό ωράριο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Υπάρχει όμως, όπως δείχνουν όλες οι δηλώσεις των υπεύθυνων, ένα μέτρο που με κάθε κόστος θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να μην παρθεί. Και αυτό αφορά τα σχολεία και την πιθανότητα κλεισίματός στους.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1 «Καλημέρα Ελλάδα» αναφέρθηκε ακόμα μία φορά στα μέτρα που πρέπει να τηρούμε ενώ ήταν απόλυτος στην απόφαση της στρατηγικής απόφασης να μην κλείσουν τα σχολεία.

«Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά πάση θυσία, θα είναι τα τελευταία που θα κλείσουν. Αυτό προσπαθούμε», ήταν οι δηλώσεις του καθηγητή την ίδια ώρα που η υπουργός Παιδείας έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τους μαθητές και τους γονείς.

Σε δηλώσεις της η Νίκη Κεραμέως σημείωσε, όσον αφορά τις συνεχόμενες καταλήψεις σολικών κτηρίων:

«Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.