Μόνο ντροπή: Αισχρή ενέργεια κατά του Σωτήρη Τσιόδρα

Μόνο ντροπή: Αισχρή ενέργεια κατά του Σωτήρη Τσιόδρα

Είναι ένας από τους λόγους που εξαφανίστηκε.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ήταν από τα πρόσωπα που αναδείχτηκαν μέσα στην πανδημία. Ο γιατρός και επικεφαλής λοιμωξιολόγος για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα ήταν ο άνθρωπος που είχε την ευθύνη της ενημέρωσης των πολιτών της ημέρες του lockdown κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος.

Η ηρέμια που εξέπεμπε αλλά και η κατάρτισή του τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό σε ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού. Δεν είναι τυχαίο ότι τις ημέρες της άνοιξης ήταν από τα πλέον δημοφλική πρόσωπα στην Ελλάδα και μάλιστα με εντυπωσιακά ποσοστά.

Η απουσία του Σωτήρη Τσιόδρα από τις τακτικές ενημερώσεις για την πορεία του ιού στην Ελλάδα έχουν φέρει πλήθος ερωτημάτων. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έλεγαν ότι ο καθηγητής διαφωνεί με τις ενέργειες της κυβέρνησης γι’ αυτό και συνεχίζει το έργο του πίσω από τα φώτα.

Ωστόσο ο «Βηματοδότης» έρχεται να δώσει μία νέα διάσταση.

Όπως αναφέρει η γνωστή στήλη του Βήματος ο Σωτήρης Τσιόδρας δέχεται απειλές τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του. Οι διάφοροι συνωμοσιολόγοι που κυκλοφορούν τον έχουν βάλει στο στόχαστρο με αποτέλεσμα ο γιατρός να φοβάται.

«Η αλήθεια είναι πάντως ότι οι λοιμωξιολόγοι και οι νοσοκομειακοί γιατροί κρούουν διαρκώς τον κώδωνα του κινδύνου και προτείνουν δραστικότερα μέτρα. Ωστόσο ο κεντρικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, ο Σωτήρης Τσιόδρας – παραμένει ενεργός και δραστήριος αλλά αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις γιατί διάφοροι ανεγκέφαλοι από το πλήθος των συνωμοσιολόγων που κυκλοφορούν εκεί έξω τον συκοφαντούν απειλώντας τον ίδιο και την οικογένειά του –, προσφέρει ακόμα λίγο χρόνο, μέχρι να έχει ακριβέστερα και ποιοτικότερα επιδημιολογικά στοιχεία. Οπότε μάλλον θα περιμένουμε λίγες μέρες και ενδιαμέσως μπορεί να πειστεί ο κ. Τσιόδρας να εμφανιστεί και να εξηγήσει με τον γνωστό μειλίχιο λόγο του στο ευρύ κοινό την αξία και τη σημασία της τήρησης των προληπτικών μέτρων» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η γνωστή στήλη αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Σωτήρης Τσιόδρας να επανμφανιστεί στις οθόνες μας τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.