Ξεκάθαρη θέση: Οι Έλληνες δε θέλουν να κάνουν πια τα «χατίρια» στον Ερντογάν…

Ξεκάθαρη θέση: Οι Έλληνες δε θέλουν να κάνουν πια τα «χατίρια» στον Ερντογάν...

Σουλτάνε, ως εδώ ήταν.

Ανατρεπτικά ήταν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της MRB για λογαριασμό του Star. Όπως δείχνουν και τα στοιχεία η πλειοψηφία των Ελλήνων κουράστηκε από την συμπεριφορά και τα τερτίπια του Ερντογάν και απορρίπτει οποιονδήποτε διάλογο με τον Τούρκο πρόεδρο.

Πιο συγκεκριμένα σε ερώτηση αν για να αποφευχθεί θερμό επεισόδιο θα πρέπει να υπάρξει συμβιβασμός με την Τουρκία το 47,7% θεωρεί πώς όχι. Το 43,8% θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει συμβιβασμός. Το 8,6% των ερωτηθέντων δεν απάντησε στην ερώτηση.

Θυμίζουμε ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για διερευνητικές επαφές. Οι σχέσεις των δύο χωρών τους τελευταίους μήνες είναι στο κόκκινο αφού η Τουρκία με διαδοχικές Navtex έριχνε λάθη στη φωτιά. Μην ξεχνάμε ότι το Oruc Reis έπλεε για αρκετό καιρό στο Αιγαίο στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σε άλλες ερωτήσεις της έρευνας, μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων διαφωνεί με ένα ενδεχόμενο νέο Lockdown. Πιο συγκεκριμένα το 70% λέει «όχι» σε μία νέα καραντίνα όπως αυτή που επιβλήθηκε την άνοιξη. Το 26% συμφωνεί με την επιβολή ενός νέου lockdown εξαιτίας της διάδοσης του κορωνοϊού.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 39% των ερωτηθέντων και ο ΣΥΡΙΖΑ το 21%. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 5%, το ΚΚΕ με 4,7% και η Ελληνική Λύση με 4,1%. Το κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη ΜέΡΑ 25 συγκεντρώνει το 2,9% των ερωτηθέντων.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.