Θα είναι σαν lockdown: Τα 4 μέτρα που ανακοινώνει η κυβέρνηση

Θα είναι σαν lockdown: Τα 4 μέτρα που ανακοινώνει η κυβέρνηση

Όσα δεν ανακοίνωσε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός.

Ανακούφιση υπήρξε στο ευρύ κοινό ύστερα από το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού οι φράσεις καραντίνα και lockdown δεν ακούστηκαν επίσημα από τα χείλη του, παρότι υπήρξε σοβαρή προειδοποίηση ότι οι επόμενες εβδομάδες μπορεί να φέρουν και αυτό το ενδεχώμενο.

Παρόλα αυτά σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ υπήρξε αναφορά για τα πρώτα νέα μέτρα που θα προστεθούν στα υπάρχοντα και θα θυμίζουν lockdown, τουλάχιστον για ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού και για συγκεκριμένες ώρες.

Το «ηλικιακό lockdown» θα αφορά τους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών και το πρώτο μέτρο που αναμένεται να παρθεί, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, θα είναι η αποστολή SMS για τις μετακινήσεις αυτών των ανθρώπων.

Το δεύτερο και πιο γενικό μέτρο θα αφορά την απαγόρευση ελεύθερων μετακινήσεων από τις 00.00 ως τις 06.00. Η μετακίνηση των πολιτών θα γίνεται επίσης με τη χρήση SMS όπως γινόταν στην περίοδο της καραντίνας.

Η πρόταση των λοιμωξιολόγων για χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους θα είναι πιθανότατα το τρίτο μέτρο της κυβέρνησης για τη μείωση της εξάπλωσης του ιού ενώ αναμένεται να παρθούν ξεχωριστά μέτρα επιβολής διαφορετικού ωραρίου σε περίπτερα και ψιλικατζίδικα ώστε να περιοριστεί ο συνωστισμός των νέων στις πλατείες.

Τέταρτον, η επιβολή ωραρίου σε περίπτερα και ψιλικατζίδικα προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός των νέων σε πλατείες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.