Εκεί την πατάνε οι περισσότεροι: Το αθώο αντικείμενο του σπιτιού που είναι υπερμεταδότης κορωνοϊού

Σε ποιες περιπτώσεις χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.
Σήμερα κλείδωσε: Το νούμερο που δείχνει αν η Ελλάδα θα γίνει Ιταλία

Ο κορωνοϊός ήρθε εδώ και περίπου 9 μήνες και έχει αλλάξει τις συνήθειες των κατοίκων όλου του πλανήτη. Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι οι πολίτες πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή στις κοινωνικές επαφές τους προκειμένου να σταματήσει η μετάδοση του ιού.

Ωστόσο υπάρχουν και αρκετές «κρυφές» εστίες του κορωνοϊού. Υπάρχουν μέρη και συνήθειες που σε πολλούς είναι αόρατες αλλά μπορούν να αποτελέσουν εστία μόλυνσης και μετάδοσης του φονικού ιού.

Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομειων Αθηνών και Πειραιώς εξήγησε ποιες από αυτές είναι στην καθημερινότητά μας. Όπως είπε, εστίες κορωνοϊού συναντούμε στα ΜΜΜ, στους χώρους εργασίας, στα ρούχα και τα παπούτσια, στα ασανσέρ και τα χερούλια της πόρτας.

Αυτό όμως που ελάχιστοι δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα είναι τα χειριστήρια είτε της τηλεόρασης είτε του κλιματιστικού αλλά και τα σταθερά και κινητά τηλέφωνα.

Επειδή περνούν από πολλά χέρια καθημερινά, η πιθανότητα να φέρουν και μικρόβια είναι εξαιρετικά πιθανή. Το ίδιο ισχύει και για τα καλαθάκια του σούπερ μάρκετ που εκατοντάδες άνθρωποι τα πιάνουν στο πλαίσιο των καθημερινών αγορών τους. Όπως είπε η κυρία Παγώνη ο κόσμος πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός και να έχει μαζί του αντισηπτικά μαντηλάκια.

Όπως σημείωσε όταν κάποιος πιάνει χερούλια, πόρτες αλλά και διάφορα αντικείμενα σε εξωτερικούς και δημόσιους χώρους πρέπει να απολυμάνει τα χέρια του.

Σύμφωνα με όσα είπε οι άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να πιάνουν το πρόσωπό τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ