Κρυφό «καμπανάκι»: Το μήνυμα στο διάγγελμα του Κυριάκου που ελάχιστοι πρόσεξαν

Κρυφό «καμπανάκι»: Το μήνυμα στο διάγγελμα του Κυριάκου που ελάχιστοι πρόσεξαν

Πολλοί το άκουσαν, λίγοι το κατάλαβαν...

Το απόγευμα της Πέμπτης (24/9) ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε μέσω διαγγέλματος στον ελληνικό και τοποθετήθηκε, φυσικά, για το φλέγον ζήτημα του κορωνοϊού και την εξάπλωσή του στη χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός ήταν εν μέρει καθησυχαστικός λέγοντας πως το εθνικό σύστημα υγείας δεν βρίσκεται στα όριά του, όπως ευρέως ακουγόταν εσχάτως, και πως σε σύγκριση με άλλες χώρες με παρόμοιο πληθυσμό (Πορτογαλία, Βέλγιο) τα πηγαίνουμε πολύ καλύτερα.

Τέλος, ανέφερε τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης (αύξηση των δρομολογίων των λεωφορείων, άνοιγμα περισσότερων ΜΕΘ μέχρι το τέλος του χρόνου, πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών που θα μονιμοποιηθούν), ξεκαθαρίζοντας πως για την ώρα δεν τίθεται θέμα γενικού lockdown ακόμα και στην Αττική- την πλέον πληγείσα, δηλαδή, περιοχή της Ελλάδος.

Ωστόσο, υπήρχε ένα «κρυφό» καμπανάκι στα λόγια του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας που λίγοι φάνηκαν να πρόσεξαν. Ή, έστω, λίγοι επέλεξαν να του δώσουν σημασία.

Ναι, ο Μητσοτάκης είπε πως δεν πάμε τώρα σε γενική καραντίνα μιας και υπάρχει ακόμα χρόνος, όμως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμβεί αυτό στο εγγύς- ή απώτερο- μέλλον. 

Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής: τα μέτρα πρέπει να τηρηθούν στο έπακρο από όλους μας, ούτως ώστε να μην χρειαστεί να παρθούν ακόμα αυστηρότερα (το lockdown, δηλαδή) που θα λύσουν σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης εξάπλωσης του ιού.

Επομένως, τα πάντα δείχνουν να συνοψίζονται στην τελευταία ατάκα του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας: «Αυτοπροστασία ή καραντίνα»…

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.