Στο «κόκκινο» η Αττική: Πάνω από 1000 νέα κρούσματα σε μία εβδομάδα

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Ποιες περιοχές της Αττικής είναι στο «κόκκινο»

Σε οριακό σημείο είναι τα νοσοκομεία.

Σταθερά πάνω από 300 κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώνονται κάθε από το υπουργείο Υγείας τις τελευταίες ημέρες. Τη Δευτέρα μάλιστα καταγράφηκε αρνητικό ρεκόρ νέων κρουσμάτων με 453.

Σε «κόκκινο» συναγερμό είναι εδώ και μέρες η περιφερειακή ενότητα Αττικής. Καθημερινά σχεδόν τα μισά νέα κρούσματα που ανακοινώνονται προέρχονται από την Αττική, που έχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ την τελευταία εβδομάδα έχουν ανακοινωθεί 1.142 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική. Όπως δήλωσε μάλιστα ο Νίκος Χαρδαλιάς στην τακτική ενημέρωση της Τρίτης υπάρχουν συγκεκριμένες γειτονιές της Αθήνας που έχουν εξελιχθεί σε εστίες του ιού.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ πρόκειται για περιοχές στον Πειραιά, την Κηφισιά αλλά και το κέντρο της Αθήνας. Η καθηγήτρια Αθηνά Λινού μάλιστα επεσήμανε ότι το επίκεντρο της έξαρσης εντοπίζεται στο κέντρο της Αθήνας.

Σημείωσε ακόμη ότι αναπτύσσεται μία δυνητικά «επικίνδυνη συνύπαρξη» αφού αρκετοί πολίτες που είναι φορείς χωρίς να το ξέρουν, εξακολουθούν να κυκλοφορούν στην πόλη.

Μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται και στα νοσοκομεία. Από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα τα περιστατικά των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ έχουν διπλασιαστεί. Την πρώτη μέρα του μήνα που διανύουμε οι ασθενείς στις ΜΕΘ ήταν 37. Στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ της Πέμπτης οι διασωληνωμένοι ήταν 73.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, νοσηλεύονται περισσότεροι από 615 ασθενείς με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 184 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας. Στην Αττική, από τα 337 διαθέσιμα κρεβάτια ΜΕΘ σε κρατικά και στρατιωτικά νοσοκομεία, τα 107 έχουν διατεθεί για ασθενείς με κορωνοϊό και περίπου το 40% είναι κενά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Εταιρίας Εντατικής Θεραπείας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.