Κρατήστε την ημερομηνία: Η μέρα που η κυβέρνηση θ’ ανακοινώσει το ύστατο μέτρο για τον κορωνοϊό

Υγειονομική βόμβα: Ο λόγος που η Θεσσαλονίκη οδηγείται σε lockdown μετά τον Δεκαπενταύγουστο

Είναι αναπόφευκτο...

Η κατάσταση είναι, πλέον, σταθερή. Και, δυστυχώς, αυτή η σταθερότητα δεν είναι κάτι καλό, όμως πέρα για πέρα αρνητικό: τα κρούσματα του κορωνοϊού που ανακοινώνονται καθημερινά είναι πάνω από 300 πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, με την Αττική να είναι στο… κόκκινο.

Την Τρίτη (22/9) ανακοινώθηκαν 346 νέα κρούσματα (το 3ο ψηλότερο στη χώρα μας), με τα 210 εξ αυτών στην περιφερειακή ενότητα της Αττικής. Αν συνυπολογίσουμε και τον αριθμό των διασωληνωμένων (77 συμπολίτες μας), τότε καταλαβαίνει εύκολα κανείς πως η κατάσταση είναι οριακή.

Ήδη το ολικό lockdown τουλάχιστον στην πρωτεύουσα μοιάζει να είναι θέμα χρόνου, με τους εμπειρογνώμονες να συσκέπτονται σε καθημερινή βάση για να βρουν ποιος είναι ο καλύτερος δυνατός τρόπος προκειμένου να περιοριστεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του instanews, ωστόσο, η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου ν’ αποφευχθεί η «σκληρή» καραντίνα, μιας και όλοι μας γνωρίζουμε πως κάτι τέτοιο θα πληγώσει σοβαρότατα την οικονομία.

Ποιο είναι, λοιπόν, το έσχατο μέτρο των λοιμωξιολόγων;

Ο περιορισμός των μετακινήσεων των ατόμων άνω των 65 ετών. Φυσικά η επαναφορά του SMS, όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, θα είναι το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, όμως αυτήν την φορά τα πράγματα για τις ευπαθείς ηλικίες θα είναι ένα κλικ πιο «δύσκολα» για τους ηλικιωμένους, μιας και δε θα μπορούν να βγαίνουν όποτε θέλουν.

Θα υπάρχει περιορισμός στις μετακινήσεις τους και θα ελέγχονται συστηματικά. Το μέτρο αναμένεται να αξιολογηθεί την προσεχή Παρασκευή (όταν, δηλαδή, και θα έχουν περάσει μερικές μέρες από την εφαρμογή της δέσμης περιορισμών) και θα ανακοινωθεί μετά το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται.

Αν δε λειτουργήσει κι αυτό το μέτρο, τότε…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.