Καμία σχέση με το πρώτο: Οι 4 σημαντικές αλλαγές στο νέο lockdown που ανακοινώνεται

Καμία σχέση με το πρώτο: Οι 4 σημαντικές αλλαγές στο νέο lockdown που ανακοινώνεται

Πλέον είναι θέμα ημερών αν όχι ωρών η ανακοίνωση του νέου lockdown.

Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τον κορωνοϊό. Η πανδημία είναι σε φάση έξαρσης όχι μόνο στην χώρα μας αλλά σχεδόν σε όλη την Ευρώπη με τον αριθμό των κρουσμάτων να έχει πάρει την ανιούσα σε πολλές περιπτώσεις.

Το απόγευμα της Δευτέρας στην Ελλάδα ανακοινώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων με 453, τα 174 εκ των οποίων βρίσκονται στην Αττική. Η περιφερειακή ενότητα της Αττικής εξακολουθεί να είναι εδώ και μέρες στο κόκκινο.

Γι’ αυτό άλλωστε από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου ισχύουν περιοριστικά μέτρα που θα ισχύσουν μέχρι τις 4 Οκτωβρίου. Όμως όμως όλα δείχνουν οι περιορισμοί δε θα σταματήσουν εδώ. Στην Αθήνα υπάρχουν περιοχές παρατηρείται μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο.

Αυτός είναι και ο λόγος που είναι εξαιρετικά πιθανό να γίνει τοπικό lockdown. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ αυτό που έχει πέσει στο τραπέζι είναι το μοντέλο τύπου Μαδρίτης καθώς στην ισπανική πρωτεύουσα τέθηκαν περιορισμοί στις περιοχές όπου ήταν στο «κόκκινο» το επιδημιολογικό φορτίο.

Στη Μαδρίτη τέθηκε περιορισμός κυκλοφορίας σε πολίτες ηλικίας 65 ετών και άνω. Με τον τρόπο αυτό προστατεύονται οι ευάλωτες ομάδες αφού υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος από την έκθεση στον ιό. Δεν αποκλείεται δηλαδή να έχουμε και πάλι SMS για συγκεκριμένες ομάδες πολιτών και για συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας.

Την ίδια ώρα σε ισχύουν οριζόντια μέτρα για το ωράριο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος τις υπαίθριες εκδηλώσεις, τις συναθροίσεις και τη χρήση μάσκας. Παράλληλα, στη Μαδρίτη ισχύει απαγόρευση πρόσβασης σε πάρκα και δημόσιους χώρους όπως είναι οι πλατείες όπου παρουσιάζονται εικόνες συγχρωτισμού.

Στο ισπανικό μοντέλο της Μαδρίτης τα καταστήματα εστίασης έκλειναν στις 10 το βράδυ πλην των καταστημάτων που κάνουν διανομές.

Ακόμη έχει περιοριστεί ακόμη περισσότερο το όριο της παρουσίας των πολιτών στους χώρους λατρείας αλλά και τις δημόσιες εκδηλώσεις.

Αυτές είναι και οι σημαντικές διαφορές στο lockdown που αναμένεται να ανακοινωθεί εφόσον τα νούμερα παραμένουν υψηλά και τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.