Το εφαρμόζουμε ή αλλιώς… lockdown: Το αυστηρό μέτρο που πρέπει να επιβληθεί στην Αθήνα

Χαρδαλιάς και νέα μέτρα για τον κορωνοϊό: Ένα διαφορετικό... lockdown

Δύσκολο, ναι, αλλά πρέπει να γίνει...

Δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε άλλο, πλέον. Είναι επίσημο, όσο κι αν κανείς μας δε θέλει να το παραδεχτεί: η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Ήδη σήμερα Δευτέρα (21/9) καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων σε μία ημέρα με 453, κάτι που μαρτυρά πως τα πράγματα είναι στο κόκκινο. Και μπορεί πολλοί να προσπαθούν να βρουν κάτι θετικό δεδομένων των 195 κρουσμάτων που συνδέονται με γνωστές συρροές, όμως τα 174 νέα μόνο στην Αττική δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες.

Η κυβέρνηση, ως γνωστόν, ανακοίνωσε νέα δέσμη μέτρων που ισχύουν από τις 21/9 έως και τις 4/10, με μοναδικό στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, όμως είναι πια κοινό μυστικό πως το lockdown στην Αττική δύσκολα θ’ αποφευχθεί.

Μέχρι να γίνει αυτό, όμως, υπάρχει ένα μέτρο το οποίο δεν εφαρμόζεται και μάλλον θα έπρεπε, πριν να είναι πάρα πολύ αργά.

Σε ποιο αναφερόμαστε; Στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας ΚΑΙ στους εξωτερικούς χώρους.

Η μάσκα είναι μία από τις καλύτερες «ασπίδες» μας κατά του κορωνοϊού, μιας και αν τη φοράνε δύο άτομα που βρίσκονται σε απόσταση 1.5 μέτρου το ένα από το άλλο οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού μηδενίζονται.

Για την ώρα η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο σε κλειστούς χώρους ή όπου παρατηρούνται έντονα φαινόμενα συγχρωτισμού, όμως αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα.

Αν κι αυτό, το ύστατο μέτρο, δεν πιάσει, τότε…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.