Κορωνοϊός στην Ελλάδα: «Καμπανάκι» για τα νοσοκομεία

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: «Καμπανάκι» με την ηλικία των διασωληνωμένων

Αυξάνονται οι διασωληνώσεις.

Σε έξαρση είναι και πάλι ο κορωνοϊός στην Ελλάδα. Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πάνω από 300 τις τελευταίες δύο μέρες, γεγονός που έχει φέρει ήδη νέα μέτρα στην Αττική και δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν και άλλα σε μία προσπάθεια για την αντιμετώπιση της διασποράς.

Το πλέον ανησυχητικό στοιχείο δεν είναι άλλο από τις διασωληνώσεις που πλησιάζουν σε επίπεδα άνοιξης. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ το απόγευμα της Πέμπτης, οι διασωληνωμένοι είναι 74 και αυξήθηκαν κατά επτά το τελευταίο 24ωρο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την 1η Σεπτεμβρίου οι διασωληνωμένοι ήταν 37.

Μέσα σε τρεις εβδομάδες έγιναν περισσότερες από 200 νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία και οι διασωληνωμένοι διπλασιάστηκαν. Το τελευταίο 24ωρο περίπου στους 555 ασθενείς βρίσκονταν στα νοσοκομεία της χώρας, με τους 171 να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ) και σε θαλάμους αρνητικής πίεσης.

Συναγερμός επικρατεί και για τον αριθμό των θανάτων. Το απόγευμα της Πέμπτης ανακοινώθηκαν 9 θάνατοι, με 328 συνολικά από το ξέσπασμα της πανδημίας στην Ελλάδα.

Μέσα στον Σεπτέμβριο που εξελίσσεται σε έναν πολύ δύσκολο μήνα έχασαν τη ζωή τους 62 ασθενείς.

Οι ασθενείς άνω των 65 ετών πληρώνουν το βαρύτερο τίμημα. Το 80% των θυμάτων είναι στην συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Γι’ αυτό τον λόγο ο Νίκος Χαρδαλιάς σύστησε στους ηλικιωμένους αλλά και τις ευπαθείς ομάδες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.