«Βόμβα» Σύψα με ενδεχόμενο νέο lockdown

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την επόμενη μέρα

Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown άφησε ο Νίκος Σύψας. Ο κορωνοϊός «καλπάζει» τις τελευταίες εβδομάδες στην Ελλάδα. Το απόγευμα της Τετάρτης ανακοινώθηκαν 312 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό τους να έχει ξεπεράσει τις 14 χιλιάδες.

Οι αριθμοί που έχουν πάρει την ανιούσα, ιδιαίτερα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής ανάγκασαν την κυβέρνηση να πάρει νέα μέτρα για τις επόμενες 15 ημέρες. Το άνοιγμα των σχολείων αυτή την εβδομάδα είναι πολύ κρίσιμο αφού ήδη έχουν ξεκινήσει να κλείνουν σχολικές μονάδες και τμήματα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Νίκος Σύψας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown. Ο λοιμωξιολόγος σημείωσε ότι η πορεία του ιού τις επόμενες 10 μέρες μαζί με τα μέτρα που έχουν παρθεί, θα κρίνει και τις τελικές αποφάσεις.

«Έχω ακούσει ότι δεν θα γίνει ποτέ lockdown. Η απάντηση είναι ότι αν χρειαστεί, θα γίνει» σημείωσε χαρακτηριστικά. «Θα δώσουμε στα μέτρα μια εβδομάδα, 10 μέρες ή δυο εβδομάδες το πολύ για να αποδώσουν. Αν δεν αποδώσουν, το επόμενο βήμα ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών» είπε για τα επόμενα βήμα που θα ακολουθηθούν.

Τέλος ξεκαθάρισε ότι: «αν αφήσουμε την κατάσταση χωρίς δραστικά μέτρα ενδεχομένως θα πιεστούμε στο σύστημα υγείας».

Πρέπει να τονιστεί ότι τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Νίκος Χαρδαλιάς παλαιότερα είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο νέου lockdown. Ωστόσο αν η πορεία του ιού συνεχίζει να είναι ζόρικη, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει και περιορισμός στην κυκλοφορία των πολιτών.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.