Το πρώτο θετικό νέο: 312 κρούσματα ναι, αλλά…

Χαρδαλιάς και νέα μέτρα για τον κορωνοϊό: Ένα διαφορετικό... lockdown

Ο κορωνοϊός συνεχίζει την «επίθεσή» του, όμως...

Δυστυχώς, έχει γίνει πια… συνήθεια: από κει που στο πρώτο κύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας τα κρούσματα παρέμεναν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα- χάρη, φυσικά, και στα σκληρά μα αναγκαία μέτρα που πάρθηκαν-, στο δεύτερο που διανύουμε τώρα η «ανηφόρα» συνεχίζεται σε 24ωρη βάση

Πλέον, τα 300+ κρούσματα ημερησίως (ένα νούμερο που μέχρι πριν λίγο καιρό θα τρόμαζε) αποτελούν καθημερινότητα, κάτι που δείχνει πως τα πράγματα με την πανδημία στη χώρα μας δεν πηγαίνουν ακριβώς ιδεατά.

Ήδη ο κ. Πέτσας είπε νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης (16/9) ότι, πια, το ενδεχόμενο ενός νέου  γενικού lockdown δεν αποκλείεται, αν «ξεφύγει» κι άλλο η κατάσταση. Αυτή του η δήλωση προκάλεσε έντονο προβληματισμό στους πάντες, όμως λίγες ώρες αργότερα ήρθε η ανακοίνωση για τα 312 κρούσματα για να καταδείξει και πάλι το μέγεθος του προβλήματος.

Ωστόσο, μέσα στην όλη γενικότερη… μαυρίλα, η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ είχε κι ένα θετικό, το οποίο ουδείς φαίνεται να πρόσεξε.

Σε τι αναφερόμαστε;

Στον αριθμό των διασωληνωμένων: για πρώτη φορά μετά από αρκετές μέρες ο αριθμός των συμπολιτών μας στις ΜΕΘ δεν αυξήθηκε, αλλά παρέμεινε σταθερός (67). Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην εντατική είναι ο πιο σημαντικός δείκτης για τη σοβαρότητα του ιού, ενώ δεδομένου του γεγονότος πως οι ΜΕΘ δεν είναι… ατελείωτες στη χώρα μας, ο αριθμός των διασωληνωμένων πρέπει να είναι όσο πιο χαμηλός γίνεται.

Βέβαια, για να γίνει αυτό πρέπει όλοι μας να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και να τηρούμε τους κανόνες στο έπακρο.

Έτσι δεν είναι;

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.