Μάσκες παντού: Αυτή είναι η απόφαση της κυβέρνησης!

«Ντροπή σου ψεύτη»: Τρομερή επίθεση στον Χαρδαλιά γι’ αυτό που είπε σήμερα

Ο κύβος ερρίφθη...

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη χώρα μας είναι γνωστή: μετά την έκρηξη κρουσμάτων από το μέσο Ιουλίου και μετά μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού είχαμε ένα δεκαήμερο με σταθερά χαμηλή «κίνηση», για να εκτοξευτούμε εκ νέου πάνω από τα 300.

Χθες Δευτέρα (14/9) ο αριθμός ήταν μεν χαμηλός (180 συνολικά), όμως πάνω από τα μισά ήταν στην Αττική- την περιοχή δηλαδή που βρίσκεται εδώ και σχεδόν δύο μήνες στο κόκκινο.

Η κυβέρνηση είναι εξαιρετικά προβληματισμένη, μιας και το ν’ αποφασιστεί ένα γενικό lockdown (που θα επέλυε σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα) στη μεγαλύτερη περιοχή της Ελλάδας είναι κάτι το… απαγορευμένο, για μια πληθώρα λόγων.

Φυσικά, τα μέτρα γίνονται ολοένα και πιο αυστηρά (ο ανώτατος αριθμός των ατόμων που μπορούν να βρίσκονται σε ένα τραπέζι μειώνεται, όπως και ο αντίστοιχος σε συναυλίες, συγκεντρώσεις, κτλ, η χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους είναι επιβεβλημένη, μετά τις 00:00 τα πάντα κλείνουν και ούτω καθεξής), όμως υπάρχει και ένα που δε γίνεται να εφαρμοστεί.

Φυσικά, αναφερόμαστε στο φάκελο «Μάσκες παντού», που ακούστηκε πάρα πολύ εσχάτως και πολλοί θεωρούν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του προσανατολίζονται στην αυστηρή εφαρμογή του.

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν ισχύει, μιας και η καθολική χρήση της μάσκας (και στους εξωτερικούς χώρους, δηλαδή, πέραν των εσωτερικών) απορρίπτεται από τους εμπειρογνώμονες, μιας και η χρήση της έξω χαρακτηρίζεται από τα υψηλόβαθμα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ως ένα εγχείρημα πολύ δύσκολο και αδύνατο να εφαρμοστεί σε απόλυτο βαθμό.

Έτσι, πέραν της χρήσης σε κλειστούς χώρους και όπου υπάρχει συγχρωτισμός, το να φοράμε μάσκα σε εξωτερικούς χώρους δε θα είναι απαραίτητο, αλλά προαιρετικό.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως χαλαρώνουμε την προσπάθειά μας να καταπολεμήσουμε ολοκληρωτικά την πανδημία. Το αντίθετο: την εντείνουμε…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.