Κορωνοϊός στην Ελλάδα: «Καμπανάκι» με την ηλικία των διασωληνωμένων

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: «Καμπανάκι» με την ηλικία των διασωληνωμένων

Οι αριθμοί που προκαλούν «πονοκέφαλο» στις υγειονομικές Αρχές.

Την ανιούσα έχουν πάρει οι αριθμοί όσον αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος ήταν ιδιαίτερα δύσκολοι μήνες αφού υπήρξαν ρεκόρ νέων κρουσμάτων με τον αριθμό των περιπτώσεων που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα να έχει ξεπεράσει τις 13 χιλιάδες.

Ωστόσο δεν είναι τόσο ο αριθμός των κρουσμάτων, όσο άλλα στοιχεία που προβληματίζουν τις υγειονομικές Αρχές και τους επιστήμονες. Αρχικά πρέπει να πούμε ότι έχει πέσει αισθητά και η μέρα ηλικία των κρουσμάτων. Πριν από περίπου 1,5 μήνα ήταν στα 47 έτη ενώ πλέον είναι στα 39, γεγονός που δείχνει ότι νοσούν περισσότερα πλέον νεαρής ηλικίας άτομα.

Ένα ακόμη ιδιαίτερα ανησυχητικό στοιχεία είναι ότι πέφτει και η ηλικία των διασωληνωμένων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, από τους 54 διασωληνωμένους με κορωνοϊό, οι 16 είναι κάτω των 64 ετών.

Συγκεκριμένα, μία περίπτωση είναι στην κατηγορία των 18 έως 39 ετών και 15 στην κατηγορία από 40 έως 64 ετών. Οι υπόλοιπες 38 αφορούν άτομα από 65 ετών και πάνω, γεγονός που δείχνει πως σχεδόν οι τρεις στους δέκα (29,6% για την ακρίβεια) είναι ηλικίας κάτω των 64 ετών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός 28χρονου που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο της Πάτρας. Ο νεαρός δεν έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα και αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη στη μέχρι σήμερα πορεία του ιού στη χώρα. Οι γιατροί εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την έκβαση της κατάστασής του.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.