Θερμό επεισόδιο: Ώρα μηδέν μέσα στο Σαββατοκύριακο

Ρήγμα ενός μέτρου: Η πρώτη φωτό του σμπαραλιασμένου Kemal Reis μετά τη σύγκρουση με το «Λήμνος» (Pic)

Ο Ερντογάν κλιμακώνει την ένταση

Παρά τις προειδοποιήσεις των μεγάλων δυνάμεων, παρά την απόφαση της Ευρώπης να τιμωρήσει σκληρά την Τουρκία αν δεν αποκλιμακώσει άμεσα την ένταση στο Αιγαίο ο Ερντογάν συνεχίζει να προκαλεί και να τεντώνει το σχοινί.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η απόφαση του για άσκηση με πραγματικά πυρά από τις 12 έως τις 14 Σεπτεμβρίου.

Στο ελληνικό στρατόπεδο μάλιστα υπάρχει πληροφορία ότι ο Σουλτάνος είναι πολύ πιθανό να κορυφώσει την ένταση μέσα στο Σαββατοκύριακο επιδιώκοντας αυτό που έχουν πλέον καταλάβει όλοι. Ένα θερμό επεισόδιο λίγων ημερών ή ωρών, προκειμένου μετά να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου από θέση ισχύος.

Η ελληνική πλευρά έχει γνώση των προθέσεων Ερντογάν και αντιμετωπίζει το θέμα με απόλυτη ψυχραιμία. Η οδηγία που έχει δοθεί στις δυνάμεις μας είναι σαφής. Καμία πρόκληση, δεν κάνουμε το πρώτο βήμα, αλλά αν η Τουρκία το φτάσει στα άκρα και ξεκινήσει ένα θερμό επεισόδιο, τότε η απάντηση θα είναι άμεση και σαρωτική.

Κυβερνητικοί κύκλοι λένε στο instanews.gr ότι ο Σουλτάνος πλέον βρίσκεται στριμωγμένος στα σχοινιά καθώς έχασε ακόμη και τη στήριξη του Τραμπ στην οποία βασιζόταν.

Με το μέτωπο της καταρρέουσας οικονομίας του ανοιχτό και μια πλειάδα δυνάμεων απέναντί του αν ανοίξει πυρ εναντίον της χώρας μας, θα ήταν καθαρή τρέλα να προκαλέσει θερμό επεισόδιο. Είναι άραγε τόσο τρελός ο Ερντογάν για να το κάνει;

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.