Νέα δημοσκόπηση: Το 61% των πολιτών «βλέπει» θερμό επεισόδιο

«Αχρηστεύτηκε η πλώρη»: Αυτή είναι η φωτό της χτυπημένης φρεγάτας Λήμνος που δημοσίευσαν οι Τούρκοι (Pic)

Η πλειοψηφία συμφωνεί με τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί μεταξύ των πολιτών για την πιθανότητα θερμού επεισοδίου με την Τουρκία. Η γειτονική χώρα εδώ και περίπου δύο μήνες δεν σταματά να προκαλεί με τις κινήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο έχοντας προκαλέσει την αντίδραση των κρατών – μελών της ΕΕ και όχι μόνο.

Σε δημοσκόπηση της Opinion poll το 61% θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος θερμού επεισοδίου με την Τουρκία. Παράλληλα, το 34% απαντά «ναι» στο ερώτημα αν η κυβέρνηση έχει χειριστεί αποτελεσματικά και αποφασιστικά τα προβλήματα της τουρκικής προκλητικότητας.

«Μάλλον ναι» απαντά το 33% στην ίδια ερώτηση.

Όσον αφορά το πολιτικό σκηνικό, η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί και έχει ισχυρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 40,3% έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά να διαμορφώνεται στο 20,8%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5,8%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 3% και και το ΜεΡΑ25 με 2,2%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός σύμφωνα με το 52,7% των ερωτηθέντων. Το ποσοστό του Αλέξη Τσίπρα είναι στο 19,4% ενώ 23,9% των ερωτηθέντων απάντησε κανέναν από τους δύο.

Στο ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας το 37% των ερωτηθέντων απαντά «Ναι» στο ερώτημα αν υπάρχει ικανοποίηση για τον τρόπο που έχει αντιμετωπίσει την πανδημία η κυβέρνηση. Στο ίδιο ερώτημα «Μάλλον ναι» απαντά το 33% των πολιτών.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.