Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που έρχονται μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που έρχονται μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων

Τι αποφασίζει η κυβέρνηση.

Ανησυχία έχει προκαλέσει ο αριθμός – ρεκόρ των 372 νέων κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Πέμπτης. Οι υγειονομικές Αρχές είναι σε «κόκκινο» συναγερμό και σε συνεργασία με την κυβέρνηση προσπαθούν να προλάβουν τις εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Μεγάλη συρροη κρουσμάτων εντοπίζεται σε κονσερβοποιία στα Γιάννιτσα που έκλεισε. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 164 κρούσματα, ενώ το πλέον ανησυχητικό είναι ότι έχουμε μεγάλη διασπορά αφού οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί είναι από πέντε διαφορετικές περιφερειακές ενότητες.

Σημαντική ανησυχία προκαλεί και η περίπτωση της Αττικής.

Στην συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα τα νούμερα είναι αυξημένα από τις 15 Αυγούστου ενώ το απόγευμα της Πέμπτης καταγράφηκαν 133 νέα κρούσματα.

Ένα από τα μέτρα που εξετάζονται είναι ο περιορισμός των ατόμων που εισέρχονται σε κάποιους χώρους όπως εστιατόρια, σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα. Από το βράδυ της Πέμπτης κυκλοφόρησαν σενάρια για επιβολή υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους.

Ωστόσο ο Στέλιος Πέτσας διέψευσε ότι έχει πέσει στο τραπέζι κάποιο τέτοιο μέτρο. Ανοιχτό είναι ακόμη το ενδεχόμενο επιβολής απαγόρευσης δημόσιων συναθροίσεων ή περιορισμό στα άτομα.

Πρέπει να πούμε ότι άπαντες έχουν αποκλείσει νέο οριζόντιο lockdown. Το ίδιο έχει πει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.