Κορωνοϊός: Γιατί οι ειδικοί φοβούνται έκρηξη κρουσμάτων τον Σεπτέμβριο

«Δείτε το πραγματικό νούμερο»: Η άποψη-τομή του καθηγητή Γουργουλιάνη για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Οι υγειονομικές αρχές είναι σε διαρκή συναγερμό.

Ιδιαίτερα δύσκολος ήταν ο Αύγουστος στο ζήτημα του κορωνοϊού. Τα κρούσματα στην Ελλάδα ξεπέρασαν τα 11 χιλιάδες δημιουργώντας μεγάλη ανησυχία στην κυβέρνηση που απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο ενός νέου οριζόντιου lockdown.

Το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου δημιουργεί νέο πονοκέφαλο. Μην ξεχνάμε ότι τα μικρά παιδιά είναι δύσκολο να υπακούσουν σε κανόνες αλλά και να συνηθίσουν την χρήση μάσκας ακόμη και μέσα στην σχολική αίθουσα.

«Είναι πολύ εύκολη η αναπαραγωγή ορφανών κρουσμάτων που δεν σχετίζονται μεταξύ τους και είναι και γενικά δύσκολη η εφαρμογή μέτρων οπότε με την επιστροφή των εκδρομέων ίσως να δούμε μια μικρή αύξηση στην Αττική» ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σύμφωνα με όσα είπε, η Ελλάδα έχει αποφύγει το χειρότερο σενάριο. Εξήγησε μάλιστα ότι η αύξηση των διασωληνώσεων δικαιολογείται από την έξαρση του ιού, που παρατηρείται τον τελευταίο 1,5 μήνα.

Την ίδια ώρα, υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία αφού εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τρίτο και τέταρτο ακόμη και πέμπτο κύμα του ιού μέσα στον χειμώνα, καθώς ο κορωνοϊός δεν φαίνεται να παρουσιάζει την ίδια εποχικότητα με τον ιό της γρίπης.

«Αυτό που νομίζω ότι θέλει να περιγράψει ο συνάδελφος είναι ότι μπορεί να δούμε μια παλινδρόμηση. Αντί να δούμε δηλαδή την μείωση και την εξαφάνιση που είδαμε τον Μάιο με το πλήρες lockdown που μόνο έτσι μπορεί να δούμε μια τέτοια μείωση να δούμε μια κυματοειδή μορφή που να ανεβοκατεβαίνει αναλόγως με το πόσο αποτελεσματικά είναι τα μέτρα που λαμβάνονται», σχολίασε ο κ. Μαγιορκίνης.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.