Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Τι θα κλείσει σε ενδεχόμενο νέο κύμα

Κορωνοϊός: Οι περιοχές που προκαλούν «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Στο «κόκκινο» παραμένει η Ελλάδα με τα κρούσματα του κορωνοϊού να είναι σταθερά πάνω από 150 όλον τον Αύγουστο. Την τελευταία μέρα του μήνα ανακοινώθηκαν ακόμη 183 έχοντας σπάσει εδώ και μέρες το φράγμα των 10 χιλιάδων.

Οι υγειονομικές Αρχές συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή σε όσους επιστρέφουν από τις διακοπές τους. Συστήνουν μάλιστα τηλεργασία όπου είναι εφικτό, ολιγοήμερη καραντίνα, υποχρεωτική χρήσης μάσκας και αποφυγή επαφών με ευπαθείς ομάδες.

Όπως αποκαλύπτουν τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, πάνω από τα μισά κρούσματα που ανακοινώθηκαν μέσα στον Αύγουστο ήταν στην Αττική. Στο «κόκκινο» είναι και η Θεσσαλονίκη όπου είναι στη δεύτερη θέση των νέων κρουσμάτων.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι σε καλύτερη κατάσταση θα είναι από εδώ και πέρα τα νησιά. Οι περισσότεροι επισκέπτες έχουν αποχωρήσει και όπως όλα δείχνουν η ηρεμία θα επιστρέψει στα νησιά αλλά και σε δημοφιλείς προορισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της πολιτικής προστασίας επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα στο Ηράκλειο της Κρήτης. Καθεστώς περιορισμών ισχύει εδώ και μέρες στα Χανιά, στη Χαλκιδική, στη Μύκονο, στην Πάρο, την Αντίπαρο, τη Ζάκυνθο και τη Λέσβο.

Όπως έχει επισημανθεί εδώ και καιρό τόσο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και από τον Νίκο Χαρδαλιά δεν υπάρχει περίπτωση οριζόντιου Lockdown όπως έγινε την άνοιξη. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Νίκος Σύψας ανέλυσε τα δύο σενάρια για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα.

«Υπάρχει το κακό σενάριο του δεύτερου κύματος, συν την γρίπη που έρχεται κάθε χρόνο, συν τους άλλους αναπνευστικούς ιούς που θα δημιουργήσουν μια τεράστια πίεση στο σύστημα υγείας γύρω στα τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου και στη συνέχεια Ιανουάριο – Φεβρουάριο.

Η κατάσταση θα είναι δύσκολη τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη, από εκεί κι έπειτα τα πράγματα θα μπουν σε μια άλλη κατεύθυνση, είτε ο κορωνοϊός θα γίνει μια εποχική λοίμωξη, είτε θα εξαφανιστεί, εξάλλου από ένα χρονικό διάστημα κι έπειτα θα υπάρχει πια και το εμβόλιο, ανέφερε συνοψίζοντας πως χρειάζεται υπομονή για τους επόμενους 9-10 μήνες» σημείωσε ο καθηγητής.

Στο χειρότερο σενάριο, θα κλείσουν οι μη απαραίτητες δομές, ξεκαθάρισε ο κύριος Σύψας, εξηγώντας συγκεκριμένα πως θα κλείσει η εστίαση, τα μπαρ, οι χώροι θεαμάτων αλλά το τελευταίο που θα κλείσει είναι τα σχολεία.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.