Θερμό επεισόδιο, ώρα μηδέν: Σε ετοιμότητα μάχης στο Αιγαίο

Θερμό επεισόδιο, ώρα μηδέν: Σε ετοιμότητα μάχης στο Αιγαίο

Στην κόψη του ξυραφιού

Μετά τη νέα Navtex της Τουρκίας έχει σημάνει συναγερμός στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Οι ώρες θεωρούνται κρίσιμες καθώς όσο ο Ερντογάν κλιμακώνει την προκλητικότητά του, τόσο πιο ορατός είναι ο κίνδυνος ενός ατυχήματος που θα οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε ετοιμότητα μάχης στο Αιγαίο με εντολή Μακρόν βρίσκεται και το αεροπλανοφόρο Carles de Gaulle. Το θηρίο των Γάλλων υπενθυμίζει στον Ερντογάν ότι η πολεμική μηχανή της Γαλλίας είναι στο πλευρό της Ελλάδας, έτοιμη ανά πάσα στιγμή εφόσον χρειαστεί.

Ανώτατοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι οι επόμενες μέρες (αν όχι ώρες) είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, καθώς όλοι συμφωνούν ότι ο Σουλτάνος έχει αλλάξει τακτική. Στόχος του δεν είναι να προκαλέσει για επικοινωνιακούς -εντός των τειχών- λόγους, ικανοποιώντας μια σημαντική μερίδα των ψηφοφόρων του.

Στόχος του είναι να σύρει την Ελλάδα σε ένα θερμό επεισόδιο δημιουργώντας το αφήγημα ότι η χώρα μας το προκάλεσε. Αν θα τα καταφέρει ή όχι θα φανεί πολύ σύντομα.

Οι οδηγίες πάντως που δόθηκαν στον ελληνικό στρατό είναι ψυχραιμία, σύνεση και να μην παρασυρθούμε απ’ τις τουρκικές προκλήσεις. Δεν κάνουμε εμείς την πρώτη κίνηση και απαντάμε μόνο αν οι Τούρκοι υπερβούν την ελληνική, κόκκινη γραμμή…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.