Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Ο Σεπτέμβριος που θα κρίνει τα πάντα

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Ο Σεπτέμβριος που θα κρίνει τα πάντα

Το άνοιγμα των σχολείων στο επίκεντρο.

Ιδιαίτερα δύσκολος ήταν ο Αύγουστος όσον αφορά την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ ήταν τις περισσότερες μέρες άνω των 200 με αποκορύφωμα τα 293 που γνωστοποιήθηκαν στις 26 Αυγούστου.

Πλέον έχει σπάσει τα φράγμα των δέκα χιλιάδων κρουσμάτων. Αξίζει να αναφερθεί ότι στις 31 Ιουλίου η Ελλάδα αριθμούσε 4477 κρούσματα, αριθμός που υπερδιπλασιάστηκε μέσα σε έναν μήνα. Ιδιαίτερη αύξηση παρουσιάζει και ο αριθμός των θανάτων αφού πριν έναν μήνα είχε φτάσει τους 206 και πλέον τα θύματα ανέρχονται σε 262 συνολικά.

Η Ελλάδα βρίσκεται προ των πυλών ενός νέου κύματος, ενώ κρίσιμος θεωρείται ο μήνας Σεπτέμβριος για την πορεία του φονικού ιού στη χώρα. Οι περισσότεροι αδειούχοι του Αυγούστου έχουν επιστρέψει στις βάσεις τους και οι επιστήμονες τους καλούν να τηρήσουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προτού έρθουν σε επαφή με πολύ κόσμο.

Οι υγειονομικές Αρχές καλούν τον κόσμο να είναι πολύ προσεκτικός αφού η έξαρση του ιού μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερη αν δεν τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα. Αυτός είναι άλλωστε και ένας από τους λόγους που οι περιορισμοί πήραν παράταση για ακόμη 15 ημέρες.

Μην ξεχνάμε ότι ο Σεπτέμβριος είναι και ο μήνας που ανοίγουν τα σχολεία. Η επιστροφή των μαθητών στις αίθουσες για τη νέα χρονιά αποτελεί στοίχημα για την κυβέρνηση αφού δεν είναι δύσκολο μία σχολική μονάδα ή ένα τμήμα να γίνει εστία του ιού και μάλιστα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα.

Οι οριστικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων και το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς αναμένονται εντός ολίγων ημερών. Οι επιστήμονες έχουν εισηγηθεί την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις βαθμίδες, ενώ θα μικρύνει και ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το έγκαιρο κλείσιμο των σχολείων αποτέλεσε ένα από τα σημεία – κλειδιά για την καλή διαχείριση του πρώτου κύματος του ιού την άνοιξη.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.