«Ανοίξτε πυρ»: Θέμα χρόνου η σύρραξη στο Αιγαίο

Ρήγμα ενός μέτρου: Η πρώτη φωτό του σμπαραλιασμένου Kemal Reis μετά τη σύγκρουση με το «Λήμνος» (Pic)

Στα άκρα η προκλητικότητα των Τούρκων

Η κατάσταση στο Αιγαίο εξακολουθεί να είναι έκρυθμη και μοιάζει με ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί που όλοι βλέπουν ότι αργά ή γρήγορα θα σπάσει.

Παρά τις προειδοποιήσεις τις Ευρώπης ότι θα έρθουν σκληρές κυρώσεις αν δεν υποχωρήσει, ο Ερντογάν δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής, ακόμη και αν ξέρει ότι δίπλα είναι ο γκρεμός.

Ο τουρκικός Τύπος μάλιστα προεξοφλεί μια ελληνοτουρκική σύρραξη, αφήνοντας ανοιχτό μόνο το πότε θα γίνει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα ο Χουλουσί Ακάρ έχει δώσει σαφή εντολή στον τουρκικό στρατό να ανοίξει πυρ αν χρειαστεί.

Με την κούραση στο Αιγαίο να είναι εμφανής ένθεν κακείθεν όλοι φοβούνται ότι ένα απλό λάθος είναι ικανό να ανάψει την σπίθα και να γίνει φωτιά που δύσκολα θα μαζεύεται.

Οι Έλληνες επιτελείς θεωρούν ότι από τη στιγμή που ο Ερντογάν έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις προειδοποιήσεις και των Γερμανών και των Αμερικανών έχει επιλέξει έναν δρόμο δίχως επιστροφή.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες ασφαλώς διάλογος δεν μπορεί να γίνει και η Ελλάδα στέλνεις προς όλες τις κατευθύνσεις το μήνυμα ότι δεν θα αφήσει αναπάντητη οποιαδήποτε τουρκική πρόκληση. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.