Εκπληκτικό: Ο δείκτης R0 στην Ελλάδα μετά τα απανωτά ρεκόρ κρουσμάτων

Εκπληκτικό: Ο δείκτης R0 στην Ελλάδα μετά τα απανωτά ρεκόρ κρουσμάτων

Σίγουρα θα περίμενες να δεις άλλο νούμερο…

Μετά τα απανωτά ρεκόρ στον αριθμό των κρουσμάτων η ανησυχία τόσο στις τάξεις της κυβέρνησης, όσο και των λοιμωξιολόγων έχει χτυπήσει κόκκινο.

Τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί δεν δείχνουν ικανά να αναχαιτίσουν την ραγδαία εξάπλωση του ιού γι’ αυτό και εξετάζεται ήδη το σενάριο της λήψης νέων.

Θα περίμενε λοιπόν κανείς ότι ο περίφημος δείκτης R0 που είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάζουν οι λοιμωξιολόγοι να έχει σκαρφαλώσει στα ύψη. Και όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα περιμέναμε (ευτυχώς).

Όπως αποκάλυψε σήμερα ο «Βηματοδότης» παρά την αύξηση των κρουσμάτων ο δείκτης R0 έπεσε ξανά κάτω απ’ το 1. Για την ακρίβεια βρίσκεται στο 0,88.

Η επιστημονική ομάδα του υπουργείου Υγείας θεωρεί εξαιρετικά κρίσιμες τις ημέρες ως το τέλος του μήνα που ολοκληρώνεται η επιστροφή των πολιτών απ’ τις διακοπές τους.

Σε κάθε περίπτωση το συγκεκριμένο νούμερο δείχνει ότι χρειάζεται επαγρύπνηση, προσοχή, αλλά σε καμία περίπτωση πανικός. Ο αυξημένος αριθμός τεστ οδήγησε σε αυξημένο αριθμό καταγραφής κρουσμάτων, όμως η κατάσταση είναι (ακόμα) ελεγχόμενη…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.