Επίδειξη δύναμης: Τα ελληνικά «γεράκια» έκαναν και πάλι αυτό που φοβόταν ο Ερντογάν (Vid)

Επίδειξη δύναμης: Τα ελληνικά «γεράκια» έκαναν και πάλι αυτό που φοβόταν ο Ερντογάν (Vid)

Δύο στα δύο μέσα σε δέκα μήνες...

Η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά είναι τεταμένη εδώ και καιρό, και γι’ αυτό, γι’ ακόμα μία φορά, υπεύθυνη είναι η Τουρκία και η πρωτοφανής προκλητικότητα του «Σουλτάνου». Οι γείτονές μας εξέδωσαν 2η παράνομη Navtex που διατηρεί το Oruc Reis- και τον πολεμικό στόλο που το συνοδεύει- εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της κυπριακής ΑΟΖ έως της 27 Αυγούστου, την στιγμή που ο Τσαβούσογλου απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα.

Κι ολ’ αυτά, να σκεφτεί κανείς, λίγο καιρό πριν οι δύο πλευρές καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να συζητήσουν για την Ανατολική Μεσόγειο και ν’ αποφευχθεί ένα θερμό επεισόδιο, ου μην και πόλεμος.

Μπορεί, ωστόσο, ο Ερντογάν να μιλάει συνεχώς για την στρατιωτική δύναμη της χώρας του και ν’ αφήνει να εννοηθεί πως υπερτερεί εμφανώς έναντι ημών, όμως η πραγματικότητα μάλλον τον διαψεύδει.

Μερικές μέρες πριν είχαμε την επακούμβηση του Κεμάλ Ρέις από την ελληνική φρεγάτα «Λήμνος» που του… έκοψε τη φόρα, ενώ στο φως της δημοσιότητας ήρθε ακόμα ένα περιστατικό που δείχνει τη δύναμη της ελληνικής πλευράς.

Πρόκειται για τη διάτρηση της τουρκικής αεράμυνας από την 336η μοίρα «Όλυμπος» νωρίς το πρωί της Τρίτης (25/8), με τα μπλε «γεράκια» να φτάνουν ανενόχλητα στο διάδρομο προσγείωσης της Πάφου, στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου».

Οι Τούρκοι, μετά τη δημοσιοποίηση της τετραμερούς (Κύπρος-Ελλάδα-Γαλλία-Ιταλία) αεροναυτικής άσκησης στην περιοχή αντιλήφθηκαν πως δεν επρόκειτο να πετάξουν στον αέρα μόνο τα γαλλικά F3, γι’ αυτό το επιτελείο τους είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην επιτραπεί σε κανένα ελληνικό μαχητικό να βρεθεί στα… πέριξ της Πάφου, σαρώνοντας το νοτιοανατολικό Αιγαίο και τη Μεσόγειο με το ειδικό ραντάρ E-7.

Φευ: τα ελληνικά φτερά εξέθεσαν εκ νέου την Τουρκία, βραχυκυκλώνοντας με τις κινήσεις τους τα ραντάρ των γειτόνων μας και προσγειώθηκαν περήφανα στην Πάφο, έτοιμα για τη μεγάλη άσκηση.

Αυτή, μάλιστα, είναι η 2η φορά μέσα σε 10 μήνες που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και κατά τη διάρκεια της άσκησης «Ατσάλινο Βέλος», με τα γεράκια της 340 Μοίρας «Αλεπού» να αποδομούν το αμυντικό πλάνο της Τουρκίας τον Οκτώβρη του 2019.

Δείτε παρακάτω το tweet του Στρατηγού Ηλία Λεοντάρη, πρώην Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, για την τροχοδρόμηση των Ελληνικών μαχητικών στην Πάφο, το οποίο επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές:

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.