«Ρίχνουμε με αληθινά πυρά»: Ώρα μηδέν στο Αιγαίο…

Ανέλπιστη «βοήθεια»: Ο παράγοντας Χ που μπορεί να οδηγήσει σε αποκλιμάκωση στο Αιγαίο

Σκληρή απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα...

Η κατάσταση είναι γνωστή εδώ και καιρό. Άπαντες ξέρουν ποιος είναι ο «νταής» της περιοχής και ποιος δημιουργεί συνεχή προβλήματα στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι «Μεγάλες Δυνάμεις» βλέπουν ότι η ρίζα του… κακού έχει συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο επάνω: Ταγίπ Ερντογάν.

Ο «Σουλτάνος» συνεχίζει να σέρνει τη χώρα του σε περίεργα μονοπάτια, εντείνοντας ολοένα και περισσότερο την τουρκική προκλητικότητα. Μπορεί η παράνομη Navtex των Τούρκων εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της κυπριακής ΑΟΖ να τελείωνε- όπως ήταν το αρχικό σχέδιο- στις 23 Αυγούστου, όμως οι γείτονές μας την παρέτειναν έως και τις 27 του μηνός.

Ολ’ αυτά, θυμίζουμε, σε μια περίοδο που υποτίθεται πως οδηγούμασταν σε αποκλιμάκωση της έντασης και Ελλάδα-Τουρκία θα κάθονταν στο τραπέζι του διαλόγου. Ο Ερντογάν με τη νέα Navtex θέλει να ασκήσει πίεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση εν όψει διαπραγματεύσεων, όμως φαίνεται πια πως η ελληνική πλευρά είναι στα… όριά της.

Αυτό καθίσταται σαφές από την αντί-Navtex που εξέδωσε η χώρα μας, που θα «μετατραπεί» στη μεγάλη αεροναυτική άσκηση των επόμενων ημερών ανατολικά της Κρήτης και νότια του Καστελόριζου, κάτι που δείχνει τις προθέσεις της Αθήνας απέναντι στις συνεχείς προκλήσεις της Άγκυρας.

Το ακόμα πιο σημαντικό είναι πως το σημείο που δέσμευσε η Ελλάδα είναι εκείνο ακριβώς στο οποίο κινούνται εδώ και δύο εβδομάδες το Oruc Reis και τα πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν, και ότι δεν πρόκειται για απλή άσκηση- όχι.

Η Ελλάδα προτίθεται να χρησιμοποιήσει αληθινά πυρά, προκειμένου να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία και τον υπόλοιπο κόσμο, λίγο πριν τις διαπραγματεύσεις.

«Ως εδώ», λοιπόν, και αναμένουμε φυσικά την συνέχεια…

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.