Σαντορίνη ώρα μηδέν…

Σαντορίνη ώρα μηδέν…

Το νησί εκπέμπει SOS για τον πιο απίστευτο λόγο…

Το φετινό καλοκαίρι για την Σαντορίνη ήταν ένα από τα χειρότερα των τελευταίων ετών. Για την ακρίβεια το χειρότερο της 20ετίας.

Η πανδημία άλλαξε τα πάντα στο πέρασμά της και επηρέασε την οικονομική ζωή του νησιού καθώς πολλές ξενοδοχειακές μονάδες δεν άνοιξαν κι όσες πήραν το μεγάλο ρίσκο είδαν τον τζίρο τους να βυθίζεται.

Παρόλα αυτά στη Σαντορίνη υπήρχε μια σχετική ικανοποίηση για το γεγονός ότι κατάφεραν να κρατήσουν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα τον αριθμό των κρουσμάτων φέτος.

Δυστυχώς όμως η ανησυχία άρχισε να μεγαλώνει και τα δεδομένα να αντιστρέφονται μόλις μπήκαν σε μερικό lockdown Πάρος και Μύκονο.

Όπως αποκαλύπτει το Ethnos.gr υπήρξε μαζική φυγή των τουριστών από τα δυο νησιά προς τη Σαντορίνη με αποτέλεσμα το νησί να βουλιάζει από κόσμο και το επιδημιολογικό φορτίο να αυξάνεται διαρκώς καθώς η είσοδος των τουριστών δεν συνοδεύτηκε από ελέγχους.

Όλοι ελπίζουν ότι η κατάσταση θα ελεγχθεί, όμως η ανησυχία των ντόπιων έχει χτυπήσει κόκκινο! Οι μετρήσεις των επόμενων ημερών θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες και θα δείξουν αν ήταν δικαιολογημένη η ανησυχία ή όχι…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.