Τελευταία ζαριά: Η ύστατη πρόκληση Ερντογάν για να σύρει την Ελλάδα σε θερμό επεισόδιο

Θερμό επεισόδιο: «Αν ρίξει καλώδια στην ελληνική υφαλοκρηπίδα θα χτυπήσουμε»

Μία μέρα έμεινε, αλλά...

Το πάλεψε… πολύ είναι η αλήθεια. Έφτασε στο σημείο να «τερματίσει» την προκλητικότητα της χώρας του, εισβάλλοντας παράνομα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και απειλώντας ανά πάσα ώρα και στιγμή με ένα θερμό επεισόδιο, από το οποίο μόνο κερδισμένος θα μπορούσε να βγει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η κατάσταση, μάλιστα, έφτασε μια ανάσα από το να εκτραχυνθεί ανεπανόρθωτα και να ηχήσουν τύμπανα πολέμου, όταν το Κεμάλ Ρέις διεμβολίστηκε, κατόπιν δικής του πρόκλησης, από το ελληνικό «Λήμνος» που το προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές.

Ο Ερντογάν, λοιπόν, για ακόμα μία φορά έπαιξε όλα του τα χαρτιά στο Ανατολικό Αιγαίο, αμφισβητώντας ευθέως τα… αδιαμφισβήτητα ελληνικά χωρικά ύδατα, θέλοντας να «κλέψει» ό,τι μπορεί.

Αύριο Κυριακή (23/8) ολοκληρώνεται η παράνομη NATVEX που είχαν εκδώσει οι γείτονές μας, με τα Όρουτς Ρέις και τα πολεμικά πλοία που το συνόδευαν να βρίσκονται αναίτια εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και κυπριακής ΑΟΖ για δύο ολόκληρες εβδομάδες.

Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα συμβεί αύριο μόλις τελειώσει και επισήμως η NAVTEX.

Αυτό που θεωρείται σχεδόν βέβαιο είναι πως το Oruc Reis θ’ αποχωρήσει από την περιοχή και θα επιστρέψει σε τουρκικά ύδατα. Όμως, η άποψη που συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερες πιθανότητες τις τελευταίες ώρες είναι πως ο πολεμικός στόλος του Σουλτάνου θα μείνει στο Αιγαίο, αναγκάζοντας φυσικά και τον ελληνικό να παραμείνει στη θέση του, «τσεκάροντας» τον αντίπαλο.

Αυτό συνιστά την ύστατη προσπάθεια κλιμάκωσης από πλευράς Ερντογάν, ο οποίος ακόμα και τώρα δείχνει να επιθυμεί ένα θερμό επεισόδιο που θ’ αλλάξει άρδην τις διαπραγματευτικές ισορροπίες.

Μην ξεχνάμε πως σε λίγες μέρες Ελλάδα και Τουρκία θα τα πουν στο διπλωματικό πεδίο σε ουδέτερο έδαφος…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.