Νέα «ανάφλεξη»: 40 ελληνικά πλοία σε απόσταση βολής απ’ το Oruc Reis

Ρήγμα ενός μέτρου: Η πρώτη φωτό του σμπαραλιασμένου Kemal Reis μετά τη σύγκρουση με το «Λήμνος» (Pic)

Η ένταση κλιμακώνεται

Όσο περνούν οι μέρες η ένταση στο Αιγαίο αντί να μειώνεται κλιμακώνεται επικίνδυνα. Οι Έλληνες επιτελείς φοβούνται νέο επεισόδιο σαν αυτό της σύγκρουσης της φρεγάτας «Λήμνος» με το Kemal Reis καθώς στην περιοχή έχουν μαζευτεί πολλά πλοία.

Η Ελλάδα έχει σε απόσταση βολής από το Oruc Reis 40 πλοία.  Στο Αιγαίο έχουν βγει όλοι οι τύποι πολεμικών πλοίων που διαθέτει η χώρα μας. Από φρεγάτες και αντιτορπιλικά μέχρι πλοία υποστηρίξεως, πυραυλάκατοι και υποβρύχια.

Άλλα τόσα πλοία έχει και η Τουρκία για να προστατεύσει το Oruc Reis και όλα κρέμονται σε μια κλωστή. Το ενδεχόμενο ατυχήματος όσο περνούν οι μέρες και αυξάνεται η σωματική και ψυχική κούραση των πληρωμάτων, αντί να απομακρύνεται έρχεται πιο κοντά.

Η ελληνική πλευρά φοβάται την αντίδραση των Τούρκων εφόσον λόγω λάθους δοθεί η αφορμή καθώς οι γείτονες δείχνουν από την πρώτη στιγμή διάθεση να εκβιάσουν το ανθρώπινο λάθος προκειμένου να το εκμεταλλευτούν μετά.

Δεν ήταν τυχαία η αναφορά του πρωθυπουργού σε ενδεχόμενο ατύχημα στο διάγγελμά του, ούτε και ο χρόνος που επέλεξε να το κάνει. Το κακό είναι ότι ο χρόνος περνά, η περιοχή βρίσκεται στο κόκκινο και ο Ερντογάν δεν δείχνει καμιά διάθεση αποκλιμάκωσης της έντασης τουλάχιστον μέχρι να αρχίσει ο διάλογος ανάμεσα στις δυο πλευρές. Και όπου τον βγάλει…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.