Κύριοι, θα πούμε επιτέλους την αλήθεια για το λόγο που μειώνονται τα κρούσματα;

Η απόφαση- έκπληξη των λοιμωξιολόγων για τις ρακέτες στην παραλία

Ρητορικό το ερώτημα...

Το ξέρουμε και το βλέπουμε, πλέον, όλοι μας: η κατάσταση με το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας (στο οποίο, όσο κι αν το αρνούμαστε, βρισκόμαστε με το 1.5 πόδι μέσα) δεν πηγαίνει και πολύ καλά.

Για την ακρίβεια, πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, με τα νέα κρούσματα κάθε μέρα να είναι πολύ υψηλά, συμπολίτες μας να χάνουν την ζωή τους και ο αριθμός των διασωληνωμένων να έχει πάρει επίσης την ανιούσα.

Μέσα σε όλο αυτό, η κυβέρνηση αυστηροποίησε τα μέτρα προκειμένου ν’ αποφευχθούν τα (πολύ) χειρότερα, με την τρέχουσα εβδομάδα να είναι η πρώτη εφαρμογής τους και όλοι μας να περιμένουμε τις εξελίξεις στον τομέα της πανδημίας.

Χθες Δευτέρα  (17/8), λοιπόν, ανακοινώθηκε επισήμως από τον ΕΟΔΥ πως τα νέα κρούσματα είναι 150, μετά τα 217 της Κυριακής. Αυτό σημαίνει πως για δεύτερη σερί ημέρα υπήρξε μια μειωτική τάση στον αριθμό των καινούργιων κρουσμάτων, κάτι που έφερε δειλά χαμόγελα αισιοδοξίας στο προσκήνιο.

Είναι, ωστόσο, πραγματική αυτή η εικόνα που έχουμε; Πρέπει πράγματι να χαρούμε και να θεωρήσουμε πως η χώρα μας μπήκε εκ νέου στον… σωστό δρόμο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού;

Μάλλον όχι. Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί πολύ απλά τις τελευταίες μέρες έχει μειωθεί δραματικά ο αριθμός των τεστ που γίνονται: από κει που διενεργούντο καθημερινά 10.000+ τεστ, έχουμε πέσει σε κάτω των 4.000 ανά 24ωρο.

Επομένως, πέρα για πέρα λογική η πτώση στον αριθμό των καταγεγραμμένων κρουσμάτων, δε νομίζετε;

Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη τους «πανηγυρισμούς»…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.