Έτσι πάμε για 1000 κρούσματα τη μέρα: Η εικόνα-ντροπή που στέλνει την Ελλάδα στα βράχια (Vid)

Τα λόγια είναι περιττά...
Το εγκληματικό λάθος στην κηδεία: Πώς ξαναφούντωσε η πανδημία στη Νέα Σμύρνη

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη χώρα μας δείχνει να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί εδώ και αρκετές ημέρες πάνω από τα 200, οι διασωληνωμένοι αυξάνονται (μόλις το απόγευμα του Σαββάτου έγινε γνωστό πως εισήχθη στη ΜΕΘ μια κοπέλα 17 μόλις ετών…), οι εμπειρογνώμονες δεν σταματούν τις αυστηρές συστάσεις προς τους πολίτες και δη τους νέους.

Η κυβέρνηση αναγκάζεται, σε συνεννόηση με τους λοιμωξιολόγους και την ομάδα του Σωτήρη Τσιόδρα, να πάρει ολοένα και πιο αυστηρά μέτρα προκειμένου ν’ αποφευχθούν τα (πολύ) χειρότερα, με τη Δευτέρα 17/8 ν’ αποτελεί ημερομηνία-ορόσημο στην εφαρμογή των καινούργιων σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Παρά το γεγονός πως άπαντες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, όμως, υπάρχουν κάποιοι που δείχνουν να μην συγκινούνται με τίποτα, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων η Μύκονος. Το νησί των ανέμων είναι μια από τις 16 επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές για τις οποίες ισχύουν ειδικά μέτρα (που θα ενταθούν, όπως είπαμε, από Δευτέρα), όμως όσοι πάνε εκεί δίνουν την αίσθηση ότι… δε δίνουν δεκάρα.

Όπως μπορείτε να δείτε στα παρακάτω βίντεο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα protothema.gr, σε κλαμπ του νησιού γίνεται απλά… χαμός, με τους θαμώνες να συμπεριφέρονται λες και η πανδημία του κορωνοϊού είναι ήδη παρελθόν και όχι ζοφερό παρόν.

Με εικόνες σαν κι αυτή μην απορήσετε αν λίαν συντόμως τα κρούσματα εκτοξευτούν σε τετραψήφιο νούμερο, κάτι που θα σημάνει κόκκινο συναγερμό του χειρίστου είδους…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ