Καταλάβατε τι είπε μόλις ο περιφερειάρχης Αιγαίου για τα κρούσματα στα νησιά;

Καταλάβατε τι είπε μόλις ο περιφερειάρχης Αιγαίου για τα κρούσματα στα νησιά;

Η παραδοχή μίας επικίνδυνης τακτικής.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος τόνισε ότι αποτελεί κεντρική επιλογή η μη δημοσιοποίησή των κρουσμάτων στα νησιά ενώ πρόσθεσε ότι
«Κανένας δεν κρύβει κρούσματα», το οποίο όμως έρχεται σε αντίθεση με την αρχική του δήλωση.

Οι δηλώσεις του αυτές άναψαν «φωτιά» στα social media και έρχονται παράλληλα με τις καταγγελίες του προέδρου του ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου για απόκρυψη των πραγματικών κρουσμάτων στα νησιά, τα οποία δηλώνονται καθυστερημένα στα αστικά κέντρα των μονίμων κατοικιών των τουριστών.

«Στα νησιά δεν υπάρχουν συνεργεία του ΕΟΔΥ να πάρουν δείγματα και τα λίγα που λαμβάνονται στέλνονται στην Αθήνα για έλεγχο. Καθυστερούν δυο ημέρες να εκδοθούν τα αποτελέσματα. Εν τω μεταξύ οι επισκέπτες αλωνίζουν τη περιοχή και διασπείρουν τον ιό. Σε πολλά νησιά και άλλα τουριστικά μέρη τα Κέντρα Υγείας, δεν παίρνουν ούτε δείγματα.
Όσοι κάτοικοι ή επισκέπτες εμφανίζουν συμπτώματα καλούνται να πάνε στο κοντινότερο Νοσοκομείο, χωρίς όμως να ελέγχονται εάν όντως πήγαν.

Με ήπια συμπτώματα κανείς τουρίστας δεν επισκέπτεται νοσοκομείο και συνεχίζουν τις διακοπές τους. Πολλοί φεύγουν με ιδιωτικά σκάφη από νησιά και κάνουν τεστ σε νοσοκομεία άλλης πόλης και δηλώνονται εκεί ως κρούσματα», κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Οι δηλώσεις του περιφερειάρχη, μαζί με τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ δείχνουν ότι υπάρχει εξαρχής απόφαση να μεταφέρεται και να δηλώνετε ποσοστό των κρουσμάτων από τα νησιά στην Αθήνα, αλλοιώνοντας έτσι τον πραγματικό χάρτη των κρουσμάτων και των μέτρων που τοπικά θα έπρεπε να έχουν παρθεί ανάλογα με την πυκνότητα των ασθενών.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.