Κορωνοϊός: Οι αριθμοί που αποτυπώνουν την σκληρή αλήθεια για την πορεία του ιού

Κορωνοϊός: Οι αριθμοί που αποτυπώνουν την σκληρή αλήθεια για την πορεία του ιού

Τι δείχνουν οι αριθμοί.

Πάνω από 200 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες από τον ΕΟΔΥ. Οι αριθμοί είναι διαρκώς αυξητικοί και δείχνουν ότι πλέον η Ελλάδα βρίσκεται προ των πυλών ενός δεύτερου κύματος του ιού.

Ο αριθμός των κρουσμάτων έχει ξεπεράσει εδώ και λίγα 24ωρα τις έξι χιλιάδες. Το πλέον ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι πέφτει διαρκώς ο μέσος όρος των κρουσμάτων. Στο ξεκίνημα του καλοκαιριού ήταν στα 49 έτη, στη συνέχεια έπεσε στα 45 ενώ στην έκθεση της Πέμπτης είναι πλέον στα 42 έτη.

Όπως δήλωσε μάλιστα ο Βασίλης Κικίλιας η μέση ηλικία των κρουσμάτων μέσα στον Αύγουστο είναι στα 36 έτη.

Σημαντική φαίνεται ότι είναι η διασπορά του ιού σε όλη την Ελλάδα αφού όπως φαίνεται και από την γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων, αυτά βρίσκονται διασκορπισμένα σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Η σημαντική αύξηση των περιστατικών καταγράφεται και στον στον αριθμό των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία αναφοράς που μέσα σε μια ημέρα αυξήθηκαν κατά 51, σπάζοντας το φράγμα των 200 ασθενών.

Μέσα σε ένα 24ωρο οι 170 ασθενείς που νοσηλεύονταν την Τετάρτη, ανήλθαν σε 221. Από αυτούς οι 78 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ).

Οι 82 εξ αυτών νοσηλεύονται στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής. Στο λεκανοπέδιο Αττικής καταγράφηκαν την Πέμπτη 64 κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων για τον Αύγουστο να ανέρχεται στα 514.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.