«Γονατίζουν» την Κυβέρνηση τα 262 νέα κρούσματα: Το νέο σκληρό μέτρο με την υπογραφή λοιμωξιολόγων

Η απόφαση- έκπληξη των λοιμωξιολόγων για τις ρακέτες στην παραλία

Τα θέλαμε, τα πάθαμε.

Τεράστια ανησυχία έχει προκαλέσει στους λοιμωξιολόγους και την Κυβέρνηση η ανακοίνωση 262 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Νικόλαο Σύψα, είναι ζωτικής σημασίας να συμμορφωθούν οι πολίτες στα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του φονικού κορωνοϊού, με τον ίδιο να τονίζει πως τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο επικίνδυνα με την επιστροφή των νέων από τα νησιά.

Τότε είναι που η διασπορά θα πάρει τρομακτικές διαστάσεις, καθώς είναι μαθηματικά βέβαιο πως όσοι ασυμπτωματικοί και με ήπια συμπτώματα νοσούν, θα κολλήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. 

«Δυστυχώς ο ιός σκοτώνει. Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων. Είναι κρίσιμη η στιγμή και μπορεί να εκτραπούν τα πράγματα. Φοβόμαστε πως όταν επιστρέψουν στα αστικά κέντρα αυτοί που παραθέριζαν στα νησιά θα την πληρώσουν οι αγαπημένοι τους άνθρωποι. Δεν πρέπει να παίζουμε με την επιδημία. Σκοτώνει και δεν κάνει διακρίσεις. Απευθύνω ύστατη έκκληση στους πολίτες να τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα. Η επιδημία δείχνει τα δόντια της.

Έχουμε πολλαπλές αρνητικές εξελίξεις. Υπάρχει διπλασιασμός κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που έγινε απότομα και κρούσματα σε γηροκομεία. Σε Ισπανία και Γαλλία στα γηροκομεία έγινε το Βατερλώ. Όλες αυτές οι εξελίξεις δεν προοιωνίζουν ένα καλό μέλλον. Είμαστε με το ένα πόδι στο δεύτερο κύμα και το μόνο παρήγορο είναι πως ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι ακόμα μικρός. Αν όμως συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις», είπε χαρακτηριστικά, ανακοινώνοντας πως θα υπάρξει πρόταση της επιστημονικής κοινότητας για νέα μέτρα.

«Θα συζητηθεί το θέμα από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων ενδεχομένως και αύριο. Θα αφορά τον περιορισμό των ανθρώπων που θα είναι μαζί σε ανοιχτό χώρο», σχολίασε ξεκαθαρίζοντας πως οι νέοι κυρίως δεν δέχονται να κυκλοφορούν με μάσκες στις διακοπές του και φυσικά ούτε να τηρούν τις αποστάσεις. 

Ενδεικτικό της όλης κατάστασης είναι οι εκατοντάδες φωτογραφίες που κυκλοφορούν, στις οποίες απεικονίζονται νέεοι άνθρωποι να συνωστίζονται σε beach bars, συναυλίες και άλλα μέρη διασκέδασης, σε νησιά και όχι μόνο.

Όπως ακούγεται εντόνως, η Κυβέρνηση συζητά ακόμα και το ενδεχόμενο δεύτερου lockdown όχι όμως πριν τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου. 

Και όπως φαίνεται… τα χειρότερα έρχονται.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.