Κορωνοϊός: Ο αριθμός που ανησυχεί τις αρχές στην Ελλάδα

«Δείτε το πραγματικό νούμερο»: Η άποψη-τομή του καθηγητή Γουργουλιάνη για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Ποιο στοιχείο χτυπά καμπανάκι.

Σε έξαρση είναι και πάλι ο κορωνοϊός στην Ελλάδα. Η χώρα τα κατάφερε καλά με το πρώτο κύμα του φονικού ιού και μπόρεσε να στρέψει πάνω της όλα τα βλέμματα με τον τρόπο αντιμετώπισης.

Ωστόσο οι αριθμοί έχουν πάρει και πάλι την ανιούσα. Την τελευταία εβδομάδα ανακοινώνεται τριψήφιος αριθμός νέων κρουσμάτων με ρεκόρ τα 203 που γνωστοποιήθηκαν πριν λίγα 24ωρα.

Όμως δεν είναι μόνο ο αριθμός των κρουσμάτων που προβληματίζει τις υγειονομικές αρχές. Το στοιχείο που είναι αυτό που τρομάζει δεν είναι από τους ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες εντατικής θεραπείας.

Στις αρχές του καλοκαιριού ο αριθμός των διασωληνωμένων ήταν μονοψήφιος. Από τα τέλη Ιουλίου έχει διπλασιαστεί, ενώ το εντυπωσιακό είναι την προηγούμενη εβδομάδα οι διασωληνωμένοι ήταν 14 και το απόγευμα της Τρίτης ανακοινώθηκαν 26 δείχνοντας την αυξητική τάση που υπάρχει.

Ακόμη, αυτό που φαίνεται από τα στοιχεία είναι ότι πέφτει και ο μέσος όρων ηλικίας των κρουσμάτων. Πριν δύο εβδομάδες ήταν στα 47 έτη ενώ πλέον έχει πέσει στα 43, κάτι που δείχνει ότι ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις.

Ο αριθμός αυτός ενδέχεται να πέσει κι άλλο αφού όπως αναφέρουν οι λοιμωξιολόγοι, άτομα νεαρότερης ηλικίας είναι αυτά που συνήθως συνωστίζονται και δεν φορούν μάσκα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.