Επιλεκτική απαγόρευση στο ωράριο: Σε ποιες περιοχές θα ισχύσει

Γιατί η χαλάρωση των μέτρων δεν έφερε αύξηση των κρουσμάτων;

Τέλος και στις συναυλίες όρθιων.

Νέα ακόμα πιο αυστηρά μέτρα ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση ύστερα από την εκτόξευση των τελευταίων ημερών των κρουσμάτων του κορωνοϊού, για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας, πάνω από τα 200.

Στη σύσκεψη για την απόφαση των νέω μέτρων συμμετείχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, οι αρμόδιοι υπουργοί, ο Σωτήρης Τσιόδρας και επιτροπή λοιμοξιολόγων. Ένα από τα φλέγοντα ζητήματα, εν μέσω του Δεκαπενταύγουστου και της τελευταίας μεγάλης εξόδου από τα αστικά κέντρα ήταν το ωράριο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο κύβος ερρίφθη και η απόφαση είναι να γίνει επιλεκτικά σε συγκεκριμένες περιοχές, υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, αλλά και μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος, απαγόρευση λειτουργίας από τις 00.00 ως τις 07.00 σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι περιοχές που αποφασίστηκε να ισχύσει το μέτρο είναι οι Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας, οι Δήμουι Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Σημειώνεται ότι στην απόφαση υπάρχει ολική απαγόρευση όλων των δημόσιων εκδηλώσεων που οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι. Σε αυτές τις εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνονται παραστάσεις, γλέντια και συναυλίες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.