«Εφυγε» ο τελευταίος γιος του Παπανδρέου

«Εφυγε» ο τελευταίος γιος του Παπανδρέου

Πέθανε ο Γιώργος Γ. Παπανδρέου

Σε ηλικία 92 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιώργιος Παπανδρέου. Ήταν ετεροθαλής αδερφός του Ανδρέα Παπανδρέου, γιος του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης.

Ο Γιώργιος Παπανδρέου ο νεότερος τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και ζούσε σε γηροκομείο.

Είχε γεννηθεί το 1928 ως καρπός του «Γέρου της Δημοκρατίας» από τον γάμο του με τη σπουδαία ηθοποιό του θεάτρου, Κυβέλη. Σπούδασε στο Παρίσι, ασχολήθηκε και με τη φωτογραφία και παντρεύτηκε την ηθοποιό Μαρία Σόκαλη με την οποία χώρισε τρία χρόνια αργότερα.

Ο Γιώργιος Γ. Παπανδρέου υπήρξε και ιδρυτής πολιτικού κόμματος με τον τίτλο «Κέντρο: Δημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος», με το οποίο έλαβε μέρος και στις εκλογές του 1990 και στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον Βασίλη Λεβέντη στη δημιουργία της Ένωσης Κεντρώων.

Ο «Γέρος της Δημοκρατίας» δεν είχε άλλα παιδιά, μόνο τον Ανδρέα που πέθανε το 1996 και τον Γιώργο. Ο Ανδρέας προήλθε από τον γάμο του με τη Σοφία Μινέικο και ο Γιώργος από τον γάμο του με την Κυβέλη.

Η οποία Κυβέλη είχε κάνει συνολικά τρεις γάμους: με τον μεγάλο ηθοποιό Μήτσο Μυράτ, με τον οποίο απέκτησε τον Αλέξανδρο και τη μετέπειτα γνωστή πρωταγωνίστρια Μιράντα Μυράτ, στη συνέχεια τον θεατρικό επιχειρηματία Κώστα Θεοδωρίδη, με τον οποίο απέκτησε την επίσης γνωστή πρωταγωνίστρια Αλίκη Νικολαΐδη – Θεοδωρίδη (σύζυγο του Πωλ Νορ – Νίκου Νικολαΐδη), και τέλος τον Γεώργιο Παπανδρέου.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.