Λίγο πριν την κατάρρευση: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού

Η αρχή του τέλους του κορωνοϊού: Γιατρός- ερευνητής επιβεβαιώνει αυτό που όλοι θέλαμε ν' ακούσουμε
Tι θα συμβεί με αυτόν τον ρυθμό αύξησης.

Νέο ρεκόρ καταγεγραμμένων κρουσμάτων σε μία ημέρα κατέγραψε η Ελλάδα, αφού στο τελευταίο 24ωρο τα κρούσματα στον ελλαδικό χώρο έφτασαν τα 153, με τα 11 να εντοπίζονται σε ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας.

Μπορεί τα νέα και πολύ αυστηρά μέτρα στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, αλλά και τον περιορισμό του αριθμού των συγκεντρωμένων σε κοινωνικές εκδηλώσεις να ξεκίνησε από την αρχή του Αυγούστου, τα αποτελέσματα όμως, αν υπάρχουν θα φανούν μετά από 2 εβδομάδες, περίπου δηλαδή τις ημέρες του δεκαπενταύγουστου.

Ως τότε παρατηρείται καθημερινά σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων, με το 26,7% του συνόλου να συνδέονται με ταξίδι από το εξωτερικό. Το άνοιγμα των συνόρων ήταν ο καταλυτικός παράγοντας για να ξεκινήσει η διασπορά και αυτό δεν μπορεί πλέον να αμφισβητηθεί ούτε από τους επιστήμονες.

Με τον ρυθμό αύξησης να είναι καθημερινά και μεγαλύτερος, παρότι χτες δεν είχαμε κάποιον θάνατο, το πιθανότερο είναι ο δείκτης RT να ξεφύγει πάνω από τη μονάδα και η επιδημιολογική καμπύλη να είναι σε πολύ λίγο καιρό μη ελεγχόμενη από το σύστημα των μέτρων ασφαλείας.

Τα κρούσματα πλέον είναι απλωμένα σε όλη την Ελλάδα, δεν υπάρχουν ασφαλείς covid-free περιοχές και η ιδέα των τοπικών lockdown δεν μπορεί πλέον να συγκρατήσει την εξάπλωση σε τοπικό επίπεδο. Ο εφιάλτης της καραντίνας και του δεύτερου κύματος είναι πιο ορατός από ποτέ και ήδη κάποιες χώρες όπως η Ισπανία τον ζουν από την αρχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version