Κύριοι, το καταλαβαίνετε ότι έχετε γίνει πια επικίνδυνοι;

Κύριοι, το καταλαβαίνετε ότι έχετε γίνει πια επικίνδυνοι;

Παρατράβηξε το αστείο...

Η κατάσταση έχει αρχίσει, σιγά-σιγά, να ξεφεύγει- κι αυτό, πλέον, δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς. Η επιστροφή του Σωτήρη Τσιόδρα στους τηλεοπτικούς μας δέκτες στο πλευρό του Νίκου Χαρδαλιά το απόγευμα της Τρίτης (4/8) προκειμένου να μας ενημερώσει για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, ήταν απλά η επιβεβαίωση ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά.

Τα νούμερα δεν ψεύδονται και τα 121 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες μαζί  με τα 78, τα 110 και τα 75 που προηγήθηκαν τις ακριβώς προηγούμενες μέρες, σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο δείκτης μετάδοσης του ιού, το R0, έχει πάει πια στο 1 (κάθε ένας φορέας μολύνει άλλο ένα άτομο, δηλαδή), απλά επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές: η Ελλάδα έχει αρχίσει να φλερτάρει επικίνδυνα με το δεύτερο κύμα της νόσου Covid-19.

Ωστόσο, παρά το γεγονός πως σύσσωμος ο πλανήτης βάλλεται σοβαρά, τα κρούσματα και οι άνθρωποι που έχασαν την ζωή τους αυξάνονται, την στιγμή που το ίδιο συμβαίνει και στη χώρα μας, συνεχίζουν να υπάρχουν εκείνοι που αποκαλούν τον ιό «κοροϊδοϊό», που πιστεύουν ότι τα πάντα είναι μια τεράστια πλεκτάνη με στόχο… κάτι ασαφές, ότι τα πάντα γίνονται γιατί οι κυβερνήσεις μας θέλουν υποταγμένους και ό,τι άλλη ασύλληπτη σαχλαμάρα μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους.

Οι απόψεις τους θα ήταν (ως ενός σημείου) σεβαστές, μιας και ο καθένας δικαιούται να έχει ό,τι γνώμη θέλει για το κάθε ζήτημα, αν δεν υπήρχε ένας σημαντικότατος αστερίσκος: ότι πλέον αυτοί οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να γίνονται επικίνδυνοι για τους συνανθρώπους τους.

Οι μάσκες γι’ αυτούς είναι ένα «αξεσουάρ» που έχει κριθεί περιττό και που «επικοινωνεί με το συρματάκι με τις κεραίες 5G», το social distancing μια υπερβολή που έχει στόχο να μας αποξενώσει από τους οικείους μας, η αποφυγή συγχρωτισμού ένα μέτρο που θέλει να μας… προβατοποιήσει και ούτω καθεξής.

Το ζήτημα δεν προσφέρεται για χαβαλέ στα social media και δεν πρέπει να το πάρουμε ελαφρά τη καρδία. Είναι απολύτως σοβαρό και απειλεί να μετατρέψει την πανδημία σε εσαεί άλυτο πρόβλημα αν δεν συμμορφωθούν κάποιοι- και, δυστυχώς, είναι πολλοί.

Ο κ, Τσιόδρας (που φτάσαμε στο σημείο να τον χλευάζουμε κι αυτόν, μιας και… δεν κάνει) ορθότατα έκρουσε, πάντα ψύχραιμα, τον κώδωνα του κινδύνου. Το ίδιο κάνουν οι εμπειρογνώμονες ανά τον κόσμο.

Ας τους ακούσουμε, λοιπόν, και ας είμαστε «ψεκασμένοι» με άλλα, λιγότερο σοβαρά, θέματα…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.